-->
شکست سیاست فیلترینگ

شکست سیاست فیلترینگ

دنیای اقتصاد : رئیس‌جمهور: «باید قبول کنیم که اشتباه کردیم. فکر کردیم اگر امکانی فیلتر شد، همه به آن گوش می‌کنند. اما پس از فیلتر هر امکانی، فیلترشکن آن ایجاد شد و هرچه تلاش کردیم به‌طور روزانه فیلترشکن‌های جدید ارائه شد و در نتیجه، زیان و آسیبی که به‌ویژه به جوانان و فرزندان ما از ناحیه استفاده از فیلترشکن‌ها وارد شد، بیشتر از قبل بود.»

بیشتر بخوانید
سناریوی اصلی برای بنزین

سناریوی اصلی برای بنزین

دنیای‌اقتصاد : هیات رئیسه مجلس طرح برخی نمایندگان درخصوص «سهمیه‌بندی بنزین» را اعلام وصول کرد. طرح ارائه‌شده بر «توزیع عادلانه یارانه بنزین» مبتنی است و براساس آن، روزانه مقدار مشخصی سهمیه بنزین به هر فرد جامعه با قیمت یارانه‌ای اختصاص می‎یابد. افرادی که مصرف‌کننده همه سهمیه اختصاص یافته خود نیستند، می‌توانند آن را به افرادی که بیش از سهمیه اختصاص‌یافته بنزین مصرف می‌کنند، با قیمت آزاد به فروش برسانند. این طرح بعد از اعلام وصول به کمیسیون انرژی مجلس فرستاده می‌شود و در صورت تایید کلیات به صحن علنی مجلس برده خواهد شد.

بیشتر بخوانید
آزادی از سرمایه‌داری دولتی

آزادی از سرمایه‌داری دولتی

دنیای اقتصاد : ابتدای دهه ۹۰ برای اقتصاد آلمان یک نقطه عطف محسوب می‌شود. نقطه‌ زمانی که در آن با تغییر ریل حرکت قطار اقتصاد آلمان وضعیت معیشتی مردم به شکل قابل توجهی بهبود یافت و اقتصاد آلمان متحد در یک بازه کوتاه به قدرتمندترین اقتصاد اروپا تبدیل شد. قبل از این دوره، اقتصاد سمت شرقی دیوار برلین به حدی بی‌روح و مات بود که کمتر کسی فرجام آن را غیر از فروپاشی پیش‌بینی می‌کرد. دولت بر تمام صنایع سایه افکنده بود و مجال شکوفایی درون‌زا به اقتصاد نمی‌داد. خانواده‌های نقره‌ای و اشرافیان موروثی در دل این نظام سرمایه‌داری دولتی، دهه‌ها ریشه دوانده و اقتصاد را به لبه پرتگاه نزدیک کرده بودند؛ به‌طوری‌که رفاه عموم جامعه زیر پای نظام سرمایه‌داری دولتی و گروه اقلیت له می‌شد. اما این داستان تلخ با تغییر نظام متمرکز دولتی به نظام مبتنی بر رقابت در ابتدای دهه ۱۹۹۰ تمام شد. با تاسیس هلدینگ دولتی «تروی‌هند» و انتقال مالکیت تمام شرکت‌های دولتی در یک دوره گذار، اقتصاد از بند سرمایه‌داری دولتی آزاد شد. «دنیای اقتصاد» با بررسی تجربه آلمان شرقی نشان داده اقتصاد این کشور در جریان خصوصی‌سازی چگونه توانست از یک‌سو بر سیطره خانواده‌های نقره‌ای بر صنایع آلمان پایان دهد و از سوی دیگر با مصون‌سازی صنایع واگذارشده در برابر اعمال نفوذ خانواده‌های نقره‌ای کار را به کاردان بسپارد.

بیشتر بخوانید
چرخش معاملات بالا‌دست مسکن

چرخش معاملات بالا‌دست مسکن

دنیای اقتصاد : حجم خرید و فروش اوراق تسهیلات مسکن - بازار بالادست معاملات ملک - در دی‌ماه ۱۶ درصد نسبت به آخرین ماه پاییز افزایش پیدا کرد و دومین ماه صعودی برای بازار معاملات امتیاز وام مسکن رقم خورد. درباره این چرخش، احتمالاتی مطرح است که «آماده‌باش خریداران شب عید بازار مسکن تهران» و همچنین «جنب‌وجوش بازار املاک در شهرهایی که وام اوراق هنوز کارآمدی خود را از دست نداده است»، از جمله علل رشد زمستانی معاملات در این بازار می‌تواند باشد. قیمت اوراق در کانال حداقلی است.

بیشتر بخوانید
پاییز سخت کسب‌وکار

پاییز سخت کسب‌وکار

دنیای اقتصاد : نتایج «پایش ملی کسب‌وکار پاییز ۹۷» با نظرسنجی از ۳۰۴۷ فعال اقتصادی منتشر شد. براساس آمارها رقم شاخص محیط کسب‌وکار در پاییز ۴۹/۶ (نمره بدترین ارزیابی ۱۰ است) ثبت شده که حکایت از بدتر شدن وضعیت این شاخص نسبت به ارزیابی تابستان ۹۷ دارد. البته مقایسه رقم شاخص کل محیط کسب‌وکار در پاییز ۹۷ با هشت فصل گذشته نیز، سخت‌تر شدن فعالیت اقتصادی را نشان می‌دهد. این ارزیابی همچنین بیانگر آن است که از دید مشارکت‌کنندگان، در اکثر استان‌ها وضعیت مولفه‌های موثر بر محیط کسب‌وکار، در پاییز امسال نامساعدتر شده است. «غیرقابل پیش‌بینی بودن قیمت مواد اولیه و محصولات» نامناسب‌ترین مولفه محیط کسب‌و‌کار نسبت به سایر مولفه‌ها ارزیابی شده است. «بی‌ثباتی سیاست‌ها، قوانین و مقررات و رویه‌های اجرایی ناظر بر کسب‌و‌کار» و «دشواری تامین مالی از بانک‌ها» در رده دوم و سوم نامناسب‌ترین مولفه‌های محیط کسب‌وکار است. ارزیابی‌ها نشان می‌دهد که سه مولفه «محدودیت دسترسی به حامل‌های انرژی»، «محدودیت دسترسی به آب» و «محدودیت‌های دسترسی به شبکه تلفن همراه و اینترنت» مناسب‌ترین مولفه‌های کسب‌و‌کارند. مطابق نتایج به‌دست‌آمده فعالیت در بخش خدمات در مقایسه با بخش‌های کشاورزی و صنعت وضعیت نامناسب‌تری دارد.

بیشتر بخوانید
رشد اسکناس آبی پلکانی شد

رشد اسکناس آبی پلکانی شد

دنیای اقتصاد : در آخرین روز هفته گذشته، دلار سومین رشد پیاپی را تجربه کرد؛ روز پنج‌شنبه شاخص ارزی با ۲۰ تومان افزایش به بهای ۱۱ هزار و ۵۳۰ تومان رسید. با ثبت این رشد، میزان بازدهی دلار در هفته‌ای که گذشت به ۹/ ۲ درصد رسید. این دومین هفته متوالی بود که دلار افزایش قیمت را تجربه می‌کرد؛ با این حال، از سرعت رشد آن کاسته شده بود؛ چراکه دو هفته قبل نیز بیش از ۴ درصد افزایش قیمت را تجربه کرده بود.

بیشتر بخوانید
وضعیت «چک» در آخر پاییز

وضعیت «چک» در آخر پاییز

دنیای اقتصاد : به‌روزرسانی آمار چک خبر از افول قابل‌توجه تعداد چک‌های مبادله شده در انتهای پاییز می‌دهد. براساس گزارش بانک مرکزی چک‌های مبادله‌شده در انتهای پاییز نسبت به ابتدای آن ۳۵ درصد افت کرده است. این کاهش در ارزش چک‌ها با شدت کمتری رخ داده تا ارزش سرانه هر چک به رقم بالای ۱۱ میلیون تومان برسد. اما نکته مثبت ماجرا، ثبت کمترین نسبت چک برگشتی در آذرماه است؛ به‌طوری‌که نسبت تعدادی و ارزشی چک‌های برگشتی در مینیمم تاریخی و کمی بیش از ۱۰ درصد قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید
شکست جنگ نفتی علیه ایران

شکست جنگ نفتی علیه ایران

دنیای اقتصاد : «قطع جریان صادرات نفت خام ایران به بازار جهانی» در حالی هدف اصلی تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا علیه ایران است که به عقیده تحلیلگران بین‌المللی، آمریکا به این هدف دست نخواهد یافت. به گزارش رویترز، تحلیلگران بر این باورند که آمریکا برای صفر کردن خرید نفت ایران با مشکلاتی مواجه است، از این رو نمی‌تواند آن‌طور که مدعی است معافیت از تحریم‌ها را تمدید نکند. تحلیلگران بر این باورند که در پایان مهلت ۶ماهه معافیت‌ از خرید نفت ایران در ماه مه (اردیبهشت ۹۸) از ۸ کشور فعلی، معافیت پنج کشور چین، هند، ژاپن، کره‌جنوبی و ترکیه برای خرید نفت ایران تمدید می‌شود. این کشورها خریداران اصلی نفت خام ایران در آسیا هستند. تحلیلگران انتظار دارند معافیت ایتالیا، یونان و تایوان به عنوان سه کشور دیگر که از تحریم‌های نفتی ایران معاف هستند، تمدید نشود. براساس گزارش‌های موجود، این سه کشور با وجود دریافت معافیت از آمریکا بعد از شروع تحریم‌ها محموله‌ای از ایران وارد نکرده‌اند. براساس این گزارش، یکی از مهم‌ترین مشکلات آمریکا برای صفر کردن صادرات نفت خام ایران، اثر این اتفاق بر رشد قیمت نفت است. قطع صادرات نفت ایران برای دولت ترامپ که خواهان نفت ارزان است، ریسکی جدی به‌شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید
سه باور اشتباه معامله‌گران ارز

سه باور اشتباه معامله‌گران ارز

دنیای اقتصاد : روز گذشته با وجود تلاش‌های نوسان‌گیران، قیمت دلار تغییرات زیادی را تجربه نکرد. روز چهارشنبه دلار با رشد محدود ۳۰ تومانی به قیمت ۱۱ هزار و ۵۱۰ تومان رسید. این درحالی بود که نوسان‌گیران تلاش کردند با ایجاد سه پندار اشتباه در میان معامله‌گران، هیجان کاذب در بازار ایجاد کنند. خروج احتمالی ایران از برجام، حمایت از درهم در مرز ۳ هزار و ۱۰۰ تومانی و پر رنگ کردن تنش‌های منطقه‌ای سه باوری بودند که بازیگران غیررسمی سعی کردند در بازار برجسته کنند و با استفاده از آن قیمت را به سطوح بالاتر ببرند.

بیشتر بخوانید

پشتیبانی سایت

سلام 👋

می‌تونید از طریق پیام در واتس‌اپ در اسرع وقت به پاسخ پرسشتان برسید. باتشکر از برقراری تماس با ما

شروع چت در واتس اپ
(پیام رسان ایتا)