-->
نقطه کور اتوبوس مرگ

نقطه کور اتوبوس مرگ

دنیای اقتصاد : حادثه تلخ واژگونی اتوبوس حامل دانشجویان در منطقه‌ای از کوه‌های تهران که ساختمان‌های دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات در آنجا قرار دارد، چشم‌ها و ذهن‌ها را به قسمت‌های پیدا در این پرونده، متمرکز کرده است؛ اما فاجعه «اتوبوس مرگ» یک نقطه کور دارد. عرصه‌ای که شهر دانشگاهی علوم و تحقیقات - مجموعه‌ای با بیش از ۱۰ دانشکده و حدود ۵۰ هزار دانشجو- در آن ساخته شده، طبق اسناد بالادست تهران، «تراز ممنوعه» است که «ارتفاعات واقع در پهنه حفاظت سبز و مخصوص طبیعت‌گردی» را شامل می‌شود. هر نوع ساخت‌و‌ساز در این پهنه، نیازمند اخذ مجوز از شورای عالی شهرسازی و معماری کشور است. گفته می‌شود احداث این مجموعه در ارتفاعات شمال غرب تهران (کوه‌های حصارک) فاقد این نوع مجوز بوده اما در کمیسیون ماده پنج در اواخر دهه ۶۰ بعد از معرفی طرح، از دو طریق «تبدیل کاربری اراضی مرتفع» و «تغییر خط محدوده ۲۵ساله شهر تهران در مرز محدوده شمالی»، با ساخت مجموعه موافقت می‌شود. «تبدیل کوه به دانشگاه» و در نهایت، زنجیره «تردد اتوبوس‌های مستهلک و فاقد معاینه‌فنی برای جابه‌جایی دانشجویان در مسیر شیب‌دار و غیراستاندارد حد فاصل دانشکده‌های علوم و تحقیقات و همچنین عدم‌تعادل ظرفیت ناوگان با تراکم دانشجو ناشی از بی‌تدبیری مدیریتی» قربانی گرفت.

بیشتر بخوانید
افت 9 درصدی تولید فروآلیاژ چین تا پایان نوامبر

افت 9 درصدی تولید فروآلیاژ چین تا پایان نوامبر

پایگاه خبری معدن نیوز - داده های دفتر ملی آمار چین نشان می دهد، چین در ماه نوامبر بالغ بر 2 میلیون و 660 هزار تن فرو آلیاژ تولید کرده که نسبت به اکتبر که تولید 2 میلیون و 540 هزار تن بود رشد 4.61 درصدی داشته است.

بیشتر بخوانید
قیمت‌ها بازهم تعیین تکلیف نشد

قیمت‌ها بازهم تعیین تکلیف نشد

دنیای اقتصاد : پنج‌شنبه گذشته اولین گزارش درباره رویدادهای خودرویی هفته منتشر شد. در این هفته نیز شاهد اخبار و اتفاقاتی بودیم که به نوعی آینده صنعت خودرو را تحت‌تاثیر قرار خواهد داد. اخباری چون آغاز بازرسی‌های سازمان ملی استاندارد در ارتباط با اجرای استانداردهای ۸۵گانه، توقف فعالیت «کونلون بانک» چین و وعده چندین باره تعیین قیمت خودروهای پرتیراژ. در همین راستا شاهد بودیم که شرکت ایران‌خودرو نیز از قیمت جدید چهار محصول دیگر خود رونمایی کرد و رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران از سه برابر شدن شکایت‌ها از شرکت‌های خودرویی خبر داد.

بیشتر بخوانید
افق ۱۵‌‌ساله اقتصاد ایران

افق ۱۵‌‌ساله اقتصاد ایران

دنياي اقتصاد : جایگاه ایران در لیگ جهانی اقتصاد تا سال ۲۰۳۳ میلادی از سوی یک مرکز تحقیقاتی بین‌المللی مشخص شد. در حالی ایران در رتبه‌بندی اقتصادهای جهان در رتبه سی‌ام در سال ۲۰۱۸ قرار گرفته که پیش‌بینی می‌شود طی سال آینده میلادی به رده چهلم سقوط خواهد کرد؛ اما در بلندمدت و تا سال ۲۰۳۳، ایران به سی و چهارمین اقتصاد بزرگ جهان تبدیل خواهد شد. پیش‌بینی‌ها حاکی از این است که اقتصاد ایران به‌طور میانگین در فاصله سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۳ با نرخ ۷/ ۰ درصد و بین سال‌های ۲۰۲۳ تا ۲۰۳۳ با نرخ ۹/ ۱ درصد رشد خواهد کرد.

بیشتر بخوانید
سهم نفت در اقتصاد ۹۸

سهم نفت در اقتصاد ۹۸

دنياي اقتصاد : ورود نفت به اقتصاد ایران در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷ بین ۲۵ تا ۴۰ درصد کمتر خواهد بود. محاسبات نشان می‌دهد که اگر دولت تصمیم به حفظ نرخ تسعیر ۵۷۰۰ تومان برای بودجه سال آتی داشته باشد، نیاز به ۳۸ میلیارد دلار درآمد نفتی دارد. این سناریو در حالی محقق خواهد شد که دولت قادر به صادرات ۹/ ۱ میلیون بشکه نفت با قیمت متوسط ۵۴ دلار در روز باشد؛ حجمی که با توجه به شرایط تحریمی، دستیابی به آن چندان محتمل نیست. در سناریوی دوم، اگر مطابق گفته دولتمردان، بودجه ۹۸ با فرض فروش ۵/ ۱ میلیون بشکه نفت در روز با قیمت ۵۴ دلار بسته شده باشد، مجموع درآمدهای نفتی اقتصاد ایران در سال آتی معادل ۵/ ۲۹ میلیارد دلار خواهد بود. در سناریوی سوم، با استناد به سخنان رئیس سازمان برنامه و بودجه می‌توان تخمین زد که پیش‌بینی دولت از کل درآمدهای نفتی در سال آتی معادل ۳۲ میلیارد دلار باشد. در این حالت نیز عملکرد فروش نفت باید از پیش‌بینی‌های اولیه فراتر رود. همه اینها در حالی است که در سال جاری، رقم درآمدهای نفتی بیش از ۵۰ میلیارد دلار در نظر گرفته شده بود. در نتیجه در بهترین حالت هم اقتصاد ایران در سال آینده نسبت به سال جاری، ۲۵ درصد از نظر درآمدهای نفتی منقبض خواهد شد.

بیشتر بخوانید
کاهش قیمت خودرو با افزایش تولید

کاهش قیمت خودرو با افزایش تولید

فارس : رئیس کمیسیون صنایع مجلس با بیان اینکه با عادی شدن شرایط تولید خودرو، قیمت‌ها پایین خواهد آمد، گفت: کسانی که با قیمت مقطوع، پیش‌خرید کرده‌اند خودرو با همان قیمت سابق به آنها تحویل داده می‌شود و آنهایی که با قیمت روز پیش‌خرید انجام داده‌اند، محصول خود را ۲۰ تا ۳۰ درصد زیر قیمت بازار تحویل می‌گیرند.

بیشتر بخوانید
دو سیگنال قیمتی به بازار ارز

دو سیگنال قیمتی به بازار ارز

دنیای اقتصاد : در چهارمین روز هفته، دلار از مرز ۱۱ هزار تومانی و سکه از سطح ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومانی عبور کرد. دیروز، دلار با افزایش ۸۵۰ تومانی روی قیمت ۱۱ هزار و ۲۰۰ تومان قرار گرفت و سکه با ۲۴۵ هزار تومان رشد به بهای ۳ میلیون و ۷۳۰ هزار تومان رسید. به گفته فعالان، رشد بهای دلار در ابتدای روز تحت‌تاثیر دو سیگنال صورت گرفت؛ اولی افزایش بهای دلار بر تابلوی صرافی‌های منتخب بازارساز و دوم رشد نرخ حواله درهم. برخی فعالان نیز جوسازی معامله‌گران پیرامون کاهش قیمت نفت را در رشد قیمت دلار موثر دانستند.

بیشتر بخوانید
طلا صعود کرد نفت سقوط

طلا صعود کرد نفت سقوط

دنیای اقتصاد : نابسامانی بازار سهام و نفت، استقبال از ذخایر امنی مانند طلا را افزایش داد. از همین‌رو، فلز زرد ۹/ ۰ درصد تقویت روزانه را ثبت کرد. در سمت دیگر بازارهای جهانی، نفت برنت با روند نزولی که پیش‌گرفته بود به ۵۰ دلار رسید. کاهش بهای نفت خام به ریزش بازارهای سهام و بی‌نتیجه ماندن نشست اوپک بستگی داشت. نگرانی از تعطیلی دولت فدرال، تنش‌های کاخ‌سفید با فدرال‌رزرو و چشم‌انداز ضعیف اقتصاد جهانی، بهای طلا را به بالاترین سطح از ۱۵ ماه گذشته رساند. واکنش منفی وال‌استریت نسبت به عملیات رشد نرخ بهره ازسوی فدرال رزرو، پرونده سقوط آزاد وال‌استریت را رقم زد.

بیشتر بخوانید
چـرا اقتصـاد ملتهب شـد؟

چـرا اقتصـاد ملتهب شـد؟

دنیای اقتصاد : لایحه بودجه سال ۹۸ کشور، سرانجام دیروز با تاخیری ۱۹ روزه به مجلس شورای اسلامی تقدیم شد؛ لایحه‌ای که اگرچه قرار بود ۱۵ آذرماه به پارلمان برسد اما به‌دلیل اعمال اصلاحات مدنظر مقام معظم رهبری، دیروز به مجلس ارائه شد. این ششمین لایحه بودجه‌ای است که حسن روحانی در دوران ریاست‌جمهوری خود به مجلس ارائه کرد؛ لایحه بودجه‌ای با دو سقف درآمدی که تحریم‌ها و به تبع آن کاهش درآمدهای نفتی، در آن نقش ویژه داشته است.

بیشتر بخوانید

پشتیبانی سایت

سلام 👋

می‌تونید از طریق پیام در واتس‌اپ در اسرع وقت به پاسخ پرسشتان برسید. باتشکر از برقراری تماس با ما

شروع چت در واتس اپ
(پیام رسان ایتا)