-->
طالع اقتصاد و سیاست ۲۰۱۹

طالع اقتصاد و سیاست ۲۰۱۹

دنیای اقتصاد : رسانه‌‌های معتبر بین‌المللی از جمله «فایننشال‌تایمز»، «وال‌استریت ژورنال»، «اکونومیست» و موسسه «فیچ» لیست مهم‌ترین ریسک‌ها، چالش‌ها و رویدادهای اقتصادی و سیاسی سال ۲۰۱۹ را منتشر کرده‌اند. «دنیای اقتصاد» ۱۰ مورد از پرتکرارترین سوال‌های پیش رو و نتیجه احتمالی آنها در سال جدید میلادی را بررسی کرده است. سوال‌های مطرح‌شده از تغییر قدرت سیاسی تا چرخش‌های اقتصادی موسسه‌های مالی، تغییرات سیاست‌گذاری پولی، تحولات گسترده در فضای بازارهای جهانی و بررسی ریسک وقوع رکود مالی شدید را دربرمی‌گیرند. پیشروی پوپولیست‌ها در اروپا و جابه‌جایی قدرت در بریتانیا از مهم‌ترین سوالات حوزه سیاسی هستند. آینده مذاکرات تجاری چین و آمریکا یکی دیگر از سوالاتی است که پاسخ به آن نشان می‌دهد جهان در سال ۲۰۱۹ در حوزه تجارت شاهد صلح خواهد بود یا تداوم جنگ. رکود اقتصادی، دیگر سوال بزرگ سال جدید میلادی است. بررسی‌کنندگان این سوال هرچند احتمال بروز رکود مالی مانند یک دهه گذشته را بالا نمی‌دانند، اما بر این باور هستند که اگر اقدامات اصلاح‌گرایانه، ریسک‌زدایی و الزامات بخش‌های پولی‌مالی در سطح جهانی رخ ندهد، ریسک وقوع رکود افزایش خواهد یافت. احتمال ترمز رونق در اقتصاد چین نیز یکی دیگر از دغدغه‌های پرتکراری است که در این گزارش بررسی شده است.

بیشتر بخوانید
تقدیر از مدیرعامل فولاد خوزستان و فولاد امیرکبیر کاشان به عنوان مدیران نمونه جهادی کشور

تقدیر از مدیرعامل فولاد خوزستان و فولاد امیرکبیر کاشان به عنوان مدیران نمونه جهادی کشور

معدن نیوز - محمد کشانی مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان و عزیز قنواتی مدیرعامل فولاد امیر کبیر کاشان به عنوان مدیران نمونه جهادی کشور در سال 97 انتخاب شدند.

بیشتر بخوانید
مارپله مجوزدهی به کسب‌وکارها

مارپله مجوزدهی به کسب‌وکارها

دنیای اقتصاد : حکایت مجوزدهی به کسب‌وکارها به بازی مارپله شباهت پیدا کرده است؛ به‌طوری‌که فعالان اقتصادی هر روز با چالش‌های جدیدی برای دریافت مجوز از دستگاه‌های مربوطه روبه‌رو می‌شوند که فرآیند راه‌اندازی کسب‌وکارشان را به تعویق می‌اندازد. ارزیابی‌های کارشناسی نشان می‌دهد که کارنامه هیات مقررات‌زدایی در ایران قابل‌قبول نبوده و تیم مربوطه فلسفه کاهش تورم مقررات را متوجه نشده است و تنها به‌صورت شکلی برخی از مقررات را حذف یا ادغام کرده است. در عین حال، این هیات نتوانسته تمام دستگاه‌های دولتی را برای اجرای ماموریتش، با خود همراه کند.

بیشتر بخوانید
اکران دستمزد مدیران

اکران دستمزد مدیران

دنیای اقتصاد : سامانه دستمزد و حقوق آماده اکران شد. رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور، در نشست خبری از آمادگی این سازمان برای دادن دسترسی عمومی به سامانه حقوق و دستمزد مدیران خبر داد و تصمیم نهایی در این باره را منوط به بررسی هیات دولت در هفته‌های آینده عنوان کرد. این سامانه که با هدف شفاف‌سازی حقوق مدیران و جلوگیری از پدیده «حقوق‌های نجومی»، طراحی شده است، حاوی کلیه دریافتی‌‌های یک مدیر (از مناصب مختلف) است. با توجه به نظرات جمشید انصاری، سامانه مذکور از سوی نهادهای خارج از قوه مجریه، با استقبال مواجه نشده و بیشترین اطلاعات بارگذاری‌شده، متعلق به نهادهای زیرمجموعه دولت است. علاوه بر اینها، برخی از نهادهای ناظر و پیگیر، مانند صداوسیما و دیوان محاسبات نیز تاکنون اطلاعات حقوق و دستمزد مدیران خود را در دسترس قرار نداده‌اند. فارغ از غایبان اکران عمومی، دریافتی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در این سامانه ثبت شده است؛ البته برخی نمایندگان به علت دریافتی‌ از دستگاه‌های مختلف، فعلا در لیست اعلانی مجلس قرار نگرفته‌اند. تحلیل اطلاعات اولیه از تفاوت چشمگیر دریافتی کارکنان برخی دستگاه‌ها و نهادها به‌دلیل دسترسی به منابع بودجه‌ای بیشتر، با کارکنان سایر دستگاه‌ها و نهادها حکایت می‌کند که می‌توان از این مساله با اتخاذ تدابیر مناسب در بودجه‌های سنواتی جلوگیری کرد.

بیشتر بخوانید
خروج خرس‌ها از بازار نفت

خروج خرس‌ها از بازار نفت

دنیای اقتصاد : نفت پس از تجربه افت‌وخیزهای فراوان در سه ماه‌ پایانی ۲۰۱۸، سال جدید میلادی را با رشد مداوم قیمت آغاز کرد و بر این اساس طلای سیاه ۹ روز معاملاتی پیاپی در مسیر افزایشی حرکت کرد. اگرچه در آخرین روز معاملاتی هفته گذشته حرکت نفت در مسیر افزایشی متوقف شد، اما در نهایت قیمت‌ها رشد ۲۰ درصدی را نسبت به کف قیمتی دسامبر به ثبت رساندند. رشد ۲۰ درصدی قیمت نسبت به کف، به لحاظ تکنیکال پیام خروج بازار نفت از حالت خرسی و ورود به محدوده گاوی را به همراه دارد که می‌تواند به معنای بیشتر شدن تقاضای خرید در بازار و تداوم رشد قیمت‌ها باشد. در سه ماه پایانی سال ۲۰۱۸ بدبینی به اثرگذاری توافق کاهش تولید کشورهای عضو و غیرعضو اوپک، اعطای معافیت از تحریم‌ها به هشت خریدار نفت ایران و تداوم جنگ تجاری میان چین و آمریکا، باعث شد نفت حدود ۴۰ درصد کاهش قیمت را تجربه کند. اما کاهش تولید پیش از موعد عربستان در ماه گذشته میلادی موجب شد که نگرانی‌ها از سمت عرضه تا حدودی رفع شود و از سوی دیگر مذاکرات تجاری چین و آمریکا در هفته گذشته، خوش‌بینی به رشد اقتصاد جهانی و تقاضای جهانی نفت خام را به دنبال داشت. این دو عامل موجب رشد قیمت‎‌‌ها در سه هفته اخیر شدند.

بیشتر بخوانید
دست‌انـدازهـای صـادرات فـولاد ایـران

دست‌انـدازهـای صـادرات فـولاد ایـران

دنیای اقتصاد : ارزیابی چالش‌های فعلی صنعت فولاد حاکی از آن است که مسیر توسعه صادرات این صنعت استراتژیک با دست‌اندازهایی مواجه است. به‌‌‌اعتقاد فعالان‌اقتصادی باوجود اعمال تحریم‌های جدید و محدودیت‌ در مبادلات تجاری، فرمول سیاست‌گذاران برای فرآیند صادرات و به تناسب آن بازگشت ارز صادراتی نیازمند اصلاح است.

بیشتر بخوانید
صبر استراتژیک تهران در برجام

صبر استراتژیک تهران در برجام

پوریا فیروز‌نژاد دنیای اقتصاد : نشریه آمریکایی «فارن افرز» در تحلیلی به تشریح چرایی باقی ماندن ایران در برجام پرداخت و پیش‌بینی کرد که تهران «به احتمال زیاد» در سال ۲۰۱۹ نیز به توافق هسته‌ای پایبند خواهد ماند. این مجله تخصصی حوزه روابط بین‌الملل، سه دلیل «صبر استراتژیک تهران در راستای منافع منطقه‌ای»، «تقویت روابط دیپلماتیک و افزایش اعتبار بین‌المللی» و «مسائل اقتصادی و فروش نفت» را دلایل اصلی مقامات جمهوری اسلامی برای ماندن در برجام توصیف کرده است. «فارن افرز» در توضیح دلیل اول نوشته است: «برخلاف تصور کاخ‌سفید، ترامپ با خارج ساختن آمریکا از توافق هسته‌ای کاری کرده ‌است که جامعه جهانی و به‌ویژه اروپا بخش عمده‌ای از توجه خود را روی حفظ توافق هسته‌ای متمرکز کنند و این در شرایطی است که در طول این مدت، ایران به توسعه و ساخت موشک‌های خود بدون نیاز به هر گونه تواقفی ادامه داده است.» به نوشته فارن افرز، در صورتی که ایران از برجام خارج شود، توجه اروپا بر موضوعات منطقه‌ای افزایش خواهد یافت و بنابراین ماندن در توافق یک روش جایگزین و جذاب برای تهران است. این نشریه همچنین در بخش دیگری از تحلیل خود آورده که ایران با ماندن در برجام، روابط دیپلماتیک خود را نیز تقویت و تلاش کرده است تا اعتبار ایران در عرصه جهانی را بهبود بخشد.

بیشتر بخوانید
ستاره های داستان در آسمان معدن درخشیدند/ جشنواره داستان آهن کار بزرگی بود/ داستان آهن نگاه ویژه ای به زندگی کارگری داشت

ستاره های داستان در آسمان معدن درخشیدند/ جشنواره داستان آهن کار بزرگی بود/ داستان آهن نگاه ویژه ای به زندگی کارگری داشت

پایگاه خبری معدن نیوز - شرکت معدنی و صنعتی گل گهر در راستای اقدامات متنوع فرهنگی، هنری و اجتماعی که هر ساله انجام می دهد جشنواره سراسری داستان آهن را در دستور کار خود قرار داد.

بیشتر بخوانید
شرکت ملی مس سومین شرکت بزرگ بورسی شد

شرکت ملی مس سومین شرکت بزرگ بورسی شد

پایگاه خبری معدن نیوز - شرکت ملی صنایع مس ایران با ثبت افزایش سرمایه 30 درصدی، رسماً به سومین شرکت بزرگ بازار سهام تبدیل شد.

بیشتر بخوانید

پشتیبانی سایت

سلام 👋

می‌تونید از طریق پیام در واتس‌اپ در اسرع وقت به پاسخ پرسشتان برسید. باتشکر از برقراری تماس با ما

شروع چت در واتس اپ
(پیام رسان ایتا)