-->
حذف خطای مداخله در بودجه

حذف خطای مداخله در بودجه

دنیای اقتصاد : در مقطع کنونی، در حالی بودجه سال آتی به مرحله تصویب نزدیک می‌شود که اقتصاد ایران به مراتب نیاز بیشتری به تنظیم یک بودجه هدفمند و اهرمی دارد؛ سند مالی که هم بتواند در تقابل با فشارهای خارجی، بخشی از رفاه متضرران تورم را جبران کند و هم نقش اهرمی خود را در رشد اقتصادی ایفا کند. به‌منظور دستیابی به این اهداف، دولت با دو سوال مواجه است که چه سطحی از مخارج را لحاظ کند؟ و مخارج مذکور را با چه ترکیبی بین زمینه‌های مختلف تنظیم کند؟ بررسی تجربه‌ کشورهای عضو OECD راوی پاسخ مناسبی به دو سوال مذکور است. این کشورها درباره سطح مخارج همواره در تلاش بوده‌اند تا نقش خود را در فعالیت‌های اقتصادی کاهش دهند. درباره ترکیب مخارج نیز با گذر زمان از «مخارج تولیدمحور» فاصله گرفته و به سمت «مخارج رفاه‌محور» متمایل شده‌اند. با توجه به اصل «جانشینی سرمایه‌گذاری» هر چه دولت از زمینه‌های مبتنی‌بر تولید فاصله بگیرد و به سمت نقش رفاهی متمایل شود، زمینه برای ورود بخش خصوصی به اقتصاد فراهم می‌شود و بهره‌وری تولید افزایش می‌یابد. بنابراین با توجه به محدودیت‌های سمت منابع در سال آینده، دولت لازم است «سطح»، «ترکیب» و «کارآیی» بودجه را به نحوی انتخاب کند که به ترکیب هدفمندی از توزیع درآمد و رشد اقتصادی دست یابد.

بیشتر بخوانید
صورتجلسه تغییر نرخ زغال هنوز به امضای تامین کنندگان زغال نرسیده است

صورتجلسه تغییر نرخ زغال هنوز به امضای تامین کنندگان زغال نرسیده است

معدن نیوز - مدیرعامل ذوب آهن اصفهان در نامه ای به اداره نظارت بر ناشران فرابورسی دو موضوع مهم را شفاف سازی و به اطلاع سهامداران این شرکت رساند.

بیشتر بخوانید
مقاومت سکه در برابر ریزش قیمتی

مقاومت سکه در برابر ریزش قیمتی

یکی از روش‌های پیش‌بینی قیمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شده‌اند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمت‌ها براساس شواهد موجود پیش‌بینی شده‌اند.

بیشتر بخوانید
دم و بازدم دلا‌ر در جو ۹ هزار

دم و بازدم دلا‌ر در جو ۹ هزار

دنیای اقتصاد : روز گذشته، قیمت دلار در ابتدای روز به زیر مرز ۱۰ هزار تومانی رفت و برای ساعاتی در کانال ۹ هزار تومان تنفس کرد. با این حال چند عامل دست به دست هم دادند تا قیمت این ارز در این کانال ماندگار نشود. به گفته فعالان، از یکسو متغیرهای درهم و سکه متناسب با کاهش دلار، افت نکردند تا سیگنالی از بازگشت احتمالی قیمت را به معامله‌گران ارزی مخابره کنند. همزمان خرید دلار توسط صرافی‌های منتخب بازارساز در کانال ۱۰ هزار تومانی، نشانه دیگری بود که جسارت معامله‌گران برای خرید ارز را افزایش داد.

بیشتر بخوانید
شکست نقشه «تابستان داغ»

شکست نقشه «تابستان داغ»

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح روز چهارشنبه در دیدار جمعی از خانواده‌های شهیدان دفاع‌مقدس و مدافع حرم و دفاع از مرزها و امنیت، بازآفرینی روحیه شجاعت و شهادت در نسل جوان مومن انقلابی امروز را «معجزه انقلاب» برشمردند و با دعوت مردم و جوانان و همچنین مسوولان به بیداری و هوشیاری در مقابل توطئه‌های جبهه استکبار و در راس آن آمریکا، گفتند: همه باید تلاش خود را برای تقویت اقتصاد کشور و تولید ملی مضاعف کنند و مسوولان نیز باید مراقب باشند تا فریب ظاهرسازی و زبان بازی دشمن را نخورند و دشمن خبیثی که از در بیرون شده است، از پنجره وارد نشود.

بیشتر بخوانید
جعبه سیاه دلا ر ۴۲۰۰

جعبه سیاه دلا ر ۴۲۰۰

دنیای اقتصاد : آگاهی از نحوه اتخاذ سیاست دلار ۴۲۰۰، با انتشار روایت‌های متناقض، پیچیده‌تر شد. پس از اجرایی شدن سیاست عرضه ارز با نرخ ثابت که به دلار ۴۲۰۰ معروف شد، یکی از پرسش‌های اصلی نحوه اتخاذ آن تصمیم بود. این سوال از این جهت مهم بود که سیاست دلار ۴۲۰۰ با تمام هزینه‌هایی که داشت، عمر زیادی نکرد؛ ولی تبعات آن در حوزه‌های تجاری، ارزی و کلان قابل‌توجه بود. در حوزه تجاری به سیل ثبت‌سفارش واردات منجر شد، در حوزه کلان نتوانست باعث تغییر مسیر تورم شود و در حوزه ارزی، هدف مهار نوسان ارزی را تامین نکرد. تاکنون سه روایت در مورد تصمیم دلار ۴۲۰۰ تومانی مطرح شده است؛ روایت اول مربوط به ولی‌اله‌سیف، رئیس‌کل پیشین بانک مرکزی و روایت‌های دیگر مربوط به دولتمردان است، تقریبا تمامی نقل‌قول‌ها در این باره وجهه سلبی داشته و مسوولیت را متوجه دیگری می‌کند. درحالی‌که یادگیری از این تصمیم نیازمند شفافیت است. به‌نظر می‌رسد برای بازگشایی این جعبه سیاه دو راه موجود باشد؛ نخست اینکه تمامی افراد حاضر در جلسه روایت خود را بیان کنند و راه دوم و آسان‌تر اینکه، دولت فایل صوتی یا تصویری جلسه مورد نظر را در معرض عموم قرار دهد تا امکان بی‌واسطه داوری و درس‌آموزی از این‌گونه تصمیم‌ها در آینده فراهم شود.

بیشتر بخوانید
حجم صادرات آلومینیوم چین در 11 ماهه 2018 به 5.3 میلیون تن رسید/ چین چه سیاستی را برای روند افزایشی صادرات اندیشیده است؟

حجم صادرات آلومینیوم چین در 11 ماهه 2018 به 5.3 میلیون تن رسید/ چین چه سیاستی را برای روند افزایشی صادرات اندیشیده است؟

پایگاه خبری معدن نیوز - چین 56 درصد شمش آلومینیوم دنیا را تولید می کند و نیازمند بازارهای صادراتی به منظور تداوم تولید است، بدین منظور مشوق مالیاتی صادرات را از 13 درصد به 16 درصد افزایش داده و صادرکنندگان معاف از مالیات 17 درصدی ارزش افزوده هستند.

بیشتر بخوانید
تعلیق عملیات معدنکاری در معدن مس Mowana در جنوب آفریقا

تعلیق عملیات معدنکاری در معدن مس Mowana در جنوب آفریقا

پایگاه خبری معدن نیوز - معدن موانا (Mowana) تنها معدن مس عملیاتی بوتسوانا (Botswana) در جنوب آفریقا، روز سه شنبه گفت که عملیاتهایش را به خاطر محدودیتهای سرمایه کاری به حال تعلیق درآورده است.

بیشتر بخوانید
تقاضای جهانی مس در بین سال های 2008 تا 2017 رشد 33 درصدی داشت

تقاضای جهانی مس در بین سال های 2008 تا 2017 رشد 33 درصدی داشت

پایگاه خبری معدن نیوز - طبق آمارهای گروه بین المللی مس (ICSG)، مصرف جهانی مس تصفیه شده در دوره 2008 تا 2017 به 23.8 میلیون تن افزایش یافته که رشد 33 درصدی سالانه داشته است.

بیشتر بخوانید

پشتیبانی سایت

سلام 👋

می‌تونید از طریق پیام در واتس‌اپ در اسرع وقت به پاسخ پرسشتان برسید. باتشکر از برقراری تماس با ما

شروع چت در واتس اپ
(پیام رسان ایتا)