-->
هزینه تاخیر اصلاح نظام بانکی

هزینه تاخیر اصلاح نظام بانکی

دنیای اقتصاد : معاون ارزی پیشین بانک مرکزی در جلسه‌ای به بررسی وضعیت متغیرهای کلان اقتصادی پرداخت و با انتقاد از به تاخیر انداختن اصلاحات نظام بانکی کشور هزینه آن برای اقتصاد کشور را ۱۰ درصد رشد ناخالص داخلی کشور اعلام کرد.

بیشتر بخوانید
هوای تازه در بورس تهران؟

هوای تازه در بورس تهران؟

دنیای اقتصاد : بازار سهام پس از ریزش‌های شدید، در جریان دادوستدهای دیروز با رشد شاخص کل به کار خود پایان داد. نماگر اصلی سهام در این روز بیش از ۲ درصد افزایش یافت و پس از واگذاری مرز ۱۶۰ هزار واحدی در روز شنبه، مجددا این کانال را تصاحب کرد. کاهش ارزش سهام و رسیدن قیمت‌ها به مرزهای حمایتی در کنار بروز نشانه‌های امیدوارکننده از گفت‌وگوی سران قدرت‌های اقتصادی در حاشیه نشست «گروه۲۰» مهم‌ترین‌ عامل بازگشت شاخص سهام به مسیر صعودی و انتشار هوای تازه در بورس تهران ارزیابی می‌شود. رویدادی که معامله‌گران خرد بازار را در سمت خرید فعال و زمینه‌ را برای بیشترین رشد شاخص طی یک‌ونیم ماه گذشته فراهم کرد. اگرچه بورس تهران به خروجی نشست گروه ۲۰ روی خوش نشان داد اما این پرسش مطرح است که بازارهای جهانی چه واکنشی به این رویداد نشان می‌دهند و اینکه آیا این واکنش مثبت احتمالی ادامه‌دار خواهد بود یا خیر.

بیشتر بخوانید
دولت هزینه سرکوب قیمت را بپردازد

دولت هزینه سرکوب قیمت را بپردازد

دنیای‌اقتصاد : با وجود کشف قیمت خودروهای داخلی در سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان و ارسال لیست مربوطه به ستاد تنظیم بازار، دولت همچنان از ابلاغ آن خودداری می‌کند و به‌نظر می‌رسد این تعلل، ریشه در بیم دولت از تبعات اجتماعی افزایش قیمت خودرو دارد. به‌عبارت بهتر، دولت اگرچه به رشد هزینه‌های تولید در صنعت خودرو (به واسطه صعود قیمت ارز و مواد اولیه) واقف است، با این حال هنوز جسارت لازم برای ابلاغ قیمت‌های جدید را پیدا نکرده و از همین رو، به‌نوعی در این ماجرا دست دست می‌کند. حال پرسش اینجاست که هزینه این سرکوب قیمت در خودروسازی، با کیست؟

بیشتر بخوانید
بازگشت بازار با رشد دلار نیمایی؟

بازگشت بازار با رشد دلار نیمایی؟

محمدحسین بابالو دنیای اقتصاد : افزایش قیمت دلار نیمایی موجب شد تا قیمت‌های پایه محصولات پتروشیمی در بورس کالا در تازه‌ترین قیمت‌های اعلامی افزایشی شود. قیمت دلار مورد محاسبه در نرخ‌های پایه جدید که تا یکشنبه هفته آینده معتبر خواهد بود؛ ۸ هزار و ۷۸۵ تومان اعلام شد که به نسبت قیمت‌ پیشین نزدیک به ۸ درصد رشد را نشان می‌دهد. به‌صورت دقیق‌تر دلار نیمایی در فاصله دو هفته اخیر ۶۶۰ تومان افزایش یافته است که همین داده برای افزایش جدی قیمت‌ها کافی است؛ هرقدر هم که قیمت‌های جهانی کاهش یافته باشد. رشد ۸ درصدی قیمت دلار نیمایی در شرایطی محقق شده است که قیمت دلار در بازار آزاد کاهشی بوده و این مطلب به معنی نزدیک‌تر شدن قیمت دلار آزاد به دلار نیمایی است.

بیشتر بخوانید
عواقب سیاست‌های مداخله‌ای در بازار ارز

عواقب سیاست‌های مداخله‌ای در بازار ارز

علی صادقی همدانی پژوهشگر اقتصاد پولی و مالی به گواه تاریخ و نظریات علم اقتصاد، مکانیزم بازار در هر شرایطی بهترین شیوه تخصیص ارز بوده است چون به بهترین شکل ممکن درجه کمیابی و ارزش ارز را به عاملان بازار اطلاع می‌دهد. از این جهت در اقتصادهای پیشرفته همواره تلاش می‌شود همزمان با به حداقل رساندن دخالت دولت‌ها در بازار، نواقص بازار به حداقل برسد تا فعالان اقتصادی بتوانند با شفافیت از مزایای بازار بهره‌مند شوند. در همه بازارها یک معادله اساسی به نام معادله والراس تعیین‌کننده جهت تغییرات قیمت است. طبق معادله والراس با افزایش مازاد تقاضا برای ارز (مازاد تقاضا به معنای میزان فزونی مقدار تقاضا از مقدار عرضه است) نرخ ارز افزایش می‌یابد و بالعکس یعنی با کاهش مازاد تقاضا نرخ ارز کاهش می‌یابد. مشاهدات تاریخی در اقتصادهای مبتنی بر برنامه‌ریزی متمرکز نشان می‌دهند تلاش‌ها برای کنترل نرخ ارز به‌صورت مستقیم از طریق تثبیت نرخ یا به‌صورت غیرمستقیم از طریق کنترل میزان مازاد تقاضا به‌واسطه برنامه‌ریزی برای عرضه و تقاضای ارز به هیچ وجه موفق نبوده است و موجب اتلاف منابع ارزی و غیر ارزی شده است.

بیشتر بخوانید
آتش‌بس ۹۰ روزه در جنگ تجاری

آتش‌بس ۹۰ روزه در جنگ تجاری

دنیای اقتصاد : دونالد ترامپ و شی‌‌جین‌پنگ برای آتش‌بس تجاری ۹۰ روزه توافق کردند. براساس این توافق که در ضیافت شام شنبه شب روسای‌جمهوری بزرگ‌ترین اقتصادهای دنیا در بوئنوس‌آیرس آرژانتین شکل گرفت، دونالد ترامپ موافقت کرد به شرط گفت‌وگو به منظور رسیدگی‌ به نگرانی‌های آمریکا درخصوص اقدامات تجاری چین، افزایش تعرفه ۲۰۰ میلیارد دلار بر واردات کالاهای چینی از ۱۰ به ۲۵ درصد را که قرار بود از آغاز ۲۰۱۹ اجرایی شود به مدت ۹۰ روز به تعویق بیندازد.

بیشتر بخوانید
مسیریابی روابط تهران - ریاض

مسیریابی روابط تهران - ریاض

دنیای اقتصاد : آینده روابط تهران-ریاض دیروز در نشستی تخصصی در دانشگاه علامه طباطبایی بررسی شد. در این نشست، سید جلال دهقانی فیروز‌آبادی، استاد روابط بین‌الملل این دانشگاه با تاکید بر اینکه در حال حاضر مهم‌ترین عامل تخاصم میان ایران و عربستان، «تعارض هویتی» است، تاکید کرد که دو کشور چاره‌ای جز «مصالحه و گفت‌و‌گو» ندارند. این استاد دانشگاه اما بر این باور است که در کوتاه‌مدت چنین اتفاقی رخ نخواهد داد. دهقانی در ادامه، از احتمال «تلاش برای حل بحران یمن» به‌عنوان اولین گام در تنش‌زدایی میان دو طرف نام برد و گفت شرایط برای تحقق چنین موضوعی فراهم است. او همچنین تاکید کرد: «نباید به‌گونه‌ای رفتار کنیم که سعودی‌ها تصور کنند که تعامل با ایران فایده‌ای ندارد.» حسن درویشوند، رئیس اداره امور عربستان در وزارت خارجه که از دیگر سخنرانان این پنل بود هم تاکید کرد: «منافع ایران ایجاب نمی‌کند که عربستان دچار بی‌ثباتی شود.» حسین صادقی، سفیر پیشین تهران در ریاض هم با اشاره به اینکه همکاری بهترین گزینه پیش‌روی دو کشور است، افزود: «دو طرف باید منافع یکدیگر را به رسمیت بشناسند و با هم پیوند‌هایی در عرصه اقتصادی، فرهنگی و امنیتی ایجاد کنند؛ در غیر این صورت، چشم‌اندازی برای عادی‌سازی روابط مشاهده نخواهد شد.»

بیشتر بخوانید
حساسیت نسبت به شروع پروژه های جدید بیشتر شود

حساسیت نسبت به شروع پروژه های جدید بیشتر شود

معدن نیوز - معاون طرح های توسعه معدن و صنایع معدنی ایمیدرو اظهار داشت: مهمترین بحث امروزه بودجه 98 کشور است که باید نکات مورد نظر سازمان را با هماهنگی دستگاه های مرتبط برطرف کرد.

بیشتر بخوانید

پشتیبانی سایت

سلام 👋

می‌تونید از طریق پیام در واتس‌اپ در اسرع وقت به پاسخ پرسشتان برسید. باتشکر از برقراری تماس با ما

شروع چت در واتس اپ
(پیام رسان ایتا)