-->
وعده جدید برای بازار ارز

وعده جدید برای بازار ارز

دنیای اقتصاد : رئیس‌کل بانک مرکزی به‌تازگی خبر از شکل‌گیری یک بازار متشکل ارز داده که از طریق «مکانیزم حراج» مدیریت می‌شود. اگر چه وارسی تجربه کشورهای خارجی نشان می‌دهد مکانیزم حراج تا حدودی بازار ارز را به تعادل نسبی رسانده، اما درجه موفقیت آن در ایران منوط به پیش‌شرط‌هایی است که قبل از اجرا باید مورد توجه سیاست‌گذار قرار گیرند؛ به‌ویژه اینکه در شرایط کنونی بازار ارز در ایران از طریق چند بازار مجزا مدیریت می‌شود؛ بنابراین اولین ملاحظه، ارتباط بازار حراج ارز با بازارهای دیگر مانند نیما و بازار آزاد است. دومین ملاحظه درجه شفافیت و کشف قیمت در این بازار است. اگر سیاست‌گذار شفافیت لازم را در فرآیند حراج لحاظ کند و فرآیند کشف قیمت را به نیروهای بازار بسپارد، احتمالا این فرآیند منجر به شکل‌گیری بازار متشکل جدیدی می‌شود و دامنه التهابات را در بازار منقبض می‌کند.

بیشتر بخوانید
سرعت‌گیر تورم در ابتدای پاییز

سرعت‌گیر تورم در ابتدای پاییز

دنیای اقتصاد : آنالیز آمارهای تورم در ابتدای پاییز نشان می‌دهد که دو مسیر متفاوت در اجزای شاخص بهای مصرف‌کننده وجود داشته است. در مهرماه سال‌جاری اقلام قابل‌تجارت به‌دلیل نوسانات ارزی باعث افزایش تورم کل شده، اما در مقابل اقلام غیرقابل تجارت مانند سرعت گیر عمل کرده و از شتاب نرخ تورم کاسته است. در واقع این آمار نشان می‌دهد که فشار تورم عمدتا از گروه‌های خوراکی یا پوشاک بوده، اما آمار گروه مسکن یا خدمات غیرقابل تجارت باعث شده که سرعت تورم در یک محدوده کنترل شود.

بیشتر بخوانید
قیمت ارز شمشیر دولبه است

قیمت ارز شمشیر دولبه است

دنیای اقتصاد : حسن روحانی رئیس‌جمهوری در جریان سفر استانی یک روزه‌اش به استان آذربایجان غربی از آغاز بررسی بودجه سال آینده کشور در دولت خبر داد و اعلام کرد که سال آینده هم کالاهای اساسی را (با دلار ۴۲۰۰ تومان) وارد خواهیم کرد. او با بیان اینکه بررسی بودجه سال آینده تا تکمیل آن ادامه خواهد داشت، گفت: قیمت ارز شمشیر دو لبه است، از یک طرف به مردم فشار می‌آورد و از طرفی مردم را به صادرات تشویق می‌کند که همواره برای اینکه ثبات را به جامعه برگردانیم در فکر کنترل قیمت خواهیم بود؛ اما شرایط امروز می‌تواند برای ما از جهاتی به‌عنوان فرصت مورد استفاده قرار بگیرد.

بیشتر بخوانید
«ساخت چین» از تولد تا بلوغ

«ساخت چین» از تولد تا بلوغ

دنیای اقتصاد : پاییز سال ۱۹۸۴ بود که عده‌ای از دانش‌آموختگان اقتصادی چین در خارج از شانگهای گرد هم آمدند تا به این پرسش پاسخ دهند که چگونه چین می‌تواند به غرب برسد؟ آنها می‌خواستند نیروهای بازار را آزاد کنند و کشورشان را از وضعیت فلاکت‌بار اقتصادی نجات دهند. اما این اقتصاددانان در عین حال نمی‌خواستند به‌گونه‌ای عمل کنند که ترس بوروکرات‌ها و ایدئولوگ‌های حزب را نیز برانگیزانند. به همین دلیل آنها راه‌حل میان‌بر را پیشنهاد دادند. طبق برنامه آنها، کارخانه‌ها باید حق دولت را می‌پرداختند؛ ولی در عین حال می‌توانستند مازاد تولیدات خود را به قیمت بازار به فروش برسانند. در این راستا اولین بازار سهام چین در شنزن نیز راه‌اندازی شد. همچنین در حوزه کشاورزی مالکیت دولتی زمین حفظ شد، ولی در عین حال به کشاورزان اجازه داده شد که محصولات خود را بفروشند. آنها اصلاحات تدریجی و همیشگی را در اولویت قرار دادند و محدودیت‌هایی برای سن مجاز بازنشستگی تعریف کردند. همچنین حزب کارت‌های ارزیابی برای مدیران خود در نظر گرفت. آنها در عین حال بر ارتقای سیستم آموزشی نیز تمرکز کردند. با انجام این اصلاحات در حال حاضر بخش خصوصی ۶۰ درصد از خروجی اقتصاد را پوشش می‌دهد و حدود ۹۰ درصد از مشاغل نیز توسط همین حوزه خلق می‌شود.

بیشتر بخوانید
سرب در انتظار بهبود قیمت ها/ کسری عرضه در بازار سرب مشهود است

سرب در انتظار بهبود قیمت ها/ کسری عرضه در بازار سرب مشهود است

پایگاه خبری معدن نیوز - کسری عرضه در بازار سرب دنیا مشهود بوده و مهمتر از آن، جنگ تعرفه ای بین آمریکا و چین است که مانع خرید سرب از آمریکا شده است!

بیشتر بخوانید
صادرات محصولات طویل برزیلی در ماه اکتبر کاهش یافت

صادرات محصولات طویل برزیلی در ماه اکتبر کاهش یافت

پایگاه خبری معدن نیوز - برزیل در ماه اکتبر در ماه اکتبر حدود 62 هزار تن مقاطع طویل فولاد کربن دار صادر کرد که نسبت به اکتبر سال قبل افت 31 درصدی داشت.

بیشتر بخوانید
3 روز مانده تا کنفرانس بین المللی تجارت مواد خام و فولاد آسیا

3 روز مانده تا کنفرانس بین المللی تجارت مواد خام و فولاد آسیا

پایگاه خبری معدن نیوز - کنفرانس تجارت مواد خام و فولاد آسیا روز جمعه 23 نوامبر (2 آذر) توسط موسسه کالانیش در مرکز تجارت جهانی کامودیتیز، سنگاپور برگزار می شود.

بیشتر بخوانید
ناکارآمدی «کمپین فشار» ترامپ علیه ایران

ناکارآمدی «کمپین فشار» ترامپ علیه ایران

دنیای اقتصاد : آمارهای فروش نفت ایران ثابت کرده کمپین فشار حداکثری واشنگتن علیه تهران کارآمدی کافی را نداشته است. ایران توانسته تا با فروش نفت خود در بازار سهام انرژی بخشی از اثر تحریم‌ها را خنثی کند. همچنین معافیت هشت کشور حاکی از آن است که فروش نفت ایران به صفر نخواهد رسید. یکی از فاکتورهای اصلی برای این ناکارآمدی عدم همراهی جامعه بین‌الملل با تحریم‌های ضدایرانی آمریکاست.

بیشتر بخوانید
آب‌و‌هوای بازار سهام و ارز

آب‌و‌هوای بازار سهام و ارز

دنیای اقتصاد : در معاملات روز گذشته، نرخ دلار به بالای مرز ۱۳ هزار تومانی بازگشت. شاخص ارزی که روز شنبه پس از هفت کاهش متوالی به آرامی تغییر مسیر داده بود، دیروز با افزایش تحرک نوسان‌گیران و کاهش قدرت‌نمایی بازارساز، شتاب افزایشی بیشتری گرفت و ۹۰۰ تومان رشد کرد. در سوی دیگر، بورس تهران در ادامه مسیر نزولی خود یکی از سنگین‌ترین افت‌های خود در سال‌جاری را تجربه کرد. به این ترتیب، شاخص سهام با ریزش ۵۲۶۲ واحدی (معادل ۹/ ۲ درصد) به نیمه کانال ۱۷۳ هزار واحد عقب‌نشینی کرد.

بیشتر بخوانید

پشتیبانی سایت

سلام 👋

می‌تونید از طریق پیام در واتس‌اپ در اسرع وقت به پاسخ پرسشتان برسید. باتشکر از برقراری تماس با ما

شروع چت در واتس اپ
(پیام رسان ایتا)