-->
فروردین
تنها 60 درصد معادن دارای پروانه بهره برداری فعال هستند

تنها 60 درصد معادن دارای پروانه بهره برداری فعال هستند


زمان مطالعه : 4 دقیقه

به گزارش معدن نیوز، رضا رحمانی در مراسم امضای تفاهم‌نامه برنامه تولید و اشتغال سال 1397 وزارت صنعت، معدن و تجارت که با همکاری سازمان برنامه‌ و‌ بودجه انجام می‌شود، گفت: این تفاهم‌نامه مربوط به تبصره 18 است و باید توجه داشت که بخش صنعت، معدن و تجارت کشور ظرفیت بالایی دارد؛ به‌طوری که از 10 هزار معدن دارای پروانه نزدیک به 6 هزار فعال هستند و همچنین 3 میلیون واحد صنفی وجود دارد که نشان‌دهنده ظرفیت وسیع این بخش است و می‌تواند به‌عنوان بخش مولد در تولید و اشتغال کشور، توسعه مناطق و درآمدزایی نقش ویژه داشته باشد.
وی ادامه داد: در همین راستا برنامه مفصلی داریم که تبصره 18 بخشی از این ظرفیت ها را تجهیز و فعال می‌کند و ما بر اساس این تفاهم‌نامه به‌دنبال ایجاد 270 هزار فرصت شغلی جدید علاوه بر تثبیت شغلی‌های پیشین هستیم و برای تحقق این برنامه از کمک سازمان استفاده می‌کنیم.
رحمانی تصریح کرد: البته ما برای تحقق برنامه‌های خود پروژه‌های ویژه‌ای را تعریف کرده‌ایم که بخشی از آن با این تفاهم‌نامه همپوشانی دارد. این پروژه‌های ویژه تقریبا 10 مورد است که یکی از آن‌ها استفاده از توان داخلی در ساخت بوده که مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده است. این برنامه چند ساله توان این را دارد که به‌جای واردات 10 میلیارد دلار کالا از تولیدات داخلی استفاده کند.
وی ادامه داد: این پروژه‌های ویژه در بخش‌هایی مثل صنایع دریایی، معادن و حوزه صادرات کشور تعریف شده‌اند به طوری که ما سعی می‌کنیم در حوزه صادرات محصولات کیفی و کمی مناسب ارائه کنیم و از پتانسیل کشورهای همسایه استفاده کنیم.
رحمانی افزود: اگر ما بتوانیم تنها واردات 10 درصد این کشورها را تامین کنیم 10 میلیارد دلار صادرات خواهیم داشت و این یک فرصت استثنایی است که اگر سریع عمل نشود از دست خواهد رفت. ما همچنین در طول 5 سال اخیر زنجیره ارزش فلزات اساسی مانند فولاد، مس و آلومینیوم را از 120 میلیون تن به 205 میلیون تن رسانده‌ایم که نشان می‌دهد خام‌فروشی ما نسبت به سال‌های گذشته کاهش یافته است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به نقش نقدینگی در فعالیت واحدهای تولیدی گفت: برای تامین نقدینگی این واحدها از تبصره 17 استفاده می‌کنیم اما این ناکافی است؛ بنابراین سعی می‌کنیم از منابع بانک‌ها، بازار سرمایه و صندوق‌های توسعه‌ای استفاده کنیم تا توان واحدهای تولیدی افزایش یابد. باید توجه داشت که تامین نقدینگی این واحدها نسبت به سال‌های گذشته چندین برابر شده است ما تلاش خواهیم کرد منابع تخصیص یافته در این برنامه در زمان‌بندی معین به اهداف برسد به‌ویژه در مناطق محروم که برنامه‌های ویژه‌ای با همکاری سازمان برنامه و بودجه برای آن داریم.

دیدگاه های این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پشتیبانی سایت

سلام 👋

می‌تونید از طریق پیام در واتس‌اپ در اسرع وقت به پاسخ پرسشتان برسید. باتشکر از برقراری تماس با ما

شروع چت در واتس اپ
(پیام رسان ایتا)