-->
جهت‌یابی اقتصاد با بودجه ۹۸

جهت‌یابی اقتصاد با بودجه ۹۸

دنیای‌اقتصاد : حسن روحانی امروز نقشه مالی پیشنهادی دولت برای سال ۱۳۹۸ را به میدان بهارستان خواهد برد. آن ‌هم در شرایطی که به‌واسطه کاهش فروش نفت ایران، پیش‌بینی شرایط رکودی و اثر نوسانات اقتصادی بر الگوی مصرفی شهروندان، انقباض منابع دولت را به سناریویی محتمل برای یک سال پیش‌رو تبدیل کرده است. بررسی تجربه بین‌المللی نشان می‌دهد که سیاست‌های بودجه‌ای در شرایط شبه بحرانی می‌تواند به چرخشگاه اقتصاد تبدیل شود. در حالی که اشتباه در تعیین مختصات فازی اقتصاد و اتخاذ رویکرد انقباضی پیش از ورود آمریکا به رکود بزرگ و تداوم سیاست‌های ولخرجانه برخلاف انقباض منابع در ایتالیا و ونزوئلا باعث تشدید بحران در اقتصاد این کشورها شد، کشورهایی مانند ترکیه و هندوستان در شرایط بحرانی بودجه را به اهرمی برای عبور از تنگه بحران اقتصادی تبدیل کردند. بودجه در تنگنای احتمالی پیش روی اقتصاد ایران در سال ۱۳۹۸ می‌تواند اثر دوگانه‌ای بر اقتصاد داشته باشد. با توجه به انقباض در منابع بودجه دولت باید در تدوین و تخصیص ارقام بودجه به نحوی عمل کند که هم منابع کمتری اتلاف شود و هم مصارف بودجه‌ای انحراف چندانی از نقطه بهینه کارآیی نداشته باشد. در چنین شرایطی بودجه می‌تواند به اهرمی برای مقابله با تنگنای ناشی از تحریم در اقتصاد ایران بدل شود.

بیشتر بخوانید
برترین صادرکنندگان و واردکنندگان مس جهان در در تابستان امسال را بشناسیم/ چین در جایگاه نخست واردکنندگان و شیلی رتبه اول صادرکنندگان را به خود اختصاص داده اند

برترین صادرکنندگان و واردکنندگان مس جهان در در تابستان امسال را بشناسیم/ چین در جایگاه نخست واردکنندگان و شیلی رتبه اول صادرکنندگان را به خود اختصاص داده اند

پایگاه خبری معدن نیوز - مروری بر آمار واردات و صادرات کاتد مس در سطح بین‌المللی نشان می‌دهد چین همچنان بزرگ‌ترین واردکننده کاتد و شیلی با اختلاف، مهم‌ترین صادرکننده کاتد در جهان در تابستان گذشته بوده‌اند.

بیشتر بخوانید
کارگروه اصلی تنظیم بازار تصمیمات مهمی برای آهن اسفنجی اتخاذ کرد

کارگروه اصلی تنظیم بازار تصمیمات مهمی برای آهن اسفنجی اتخاذ کرد

پایگاه خبری معدن نیوز - بخش اول پیشنهاد اصلاحی کمیته تخصصی تنظیم بازار فولاد (به پیشنهاد انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران) پذیرفته شد.

بیشتر بخوانید
تغییرات جدید در بازار ارز

تغییرات جدید در بازار ارز

دنیای‌اقتصاد : در دومین روز دی ماه بازار ارز تغییرات جدیدی را تجربه کرد و به سوی محدوده بالاتری قدم برداشت. روز یکشنبه، دلار ۲۳۰ تومان افزایش را ثبت کرد و به بهای ۱۰ هزار و ۳۰۰ تومان رسید. به گفته شماری از فعالان، روز یکشنبه اتفاقات جدیدی در بازار افتاد که مهم‌ترین آن افزایش نرخ حواله درهم و صعود به بالای مرز ۲ هزار و ۸۰۰ تومانی بود. به گفته یکی از بازیگران باتجربه بازار، دیروز نرخ حواله درهم تا محدوده ۲هزار و ۸۵۰ تومان بالا رفت و در نهایت حدود ساعت ۳ بعدازظهر روی عدد ۲ هزار و ۸۴۰ تومان قرار گرفت. درهم در روزهای گذشته حتی اگر روند افزایشی داشت، در برابر صعود به بالای مرز ۲ هزار و ۸۰۰ تومانی مقاومت کرده بود. روز شنبه، حتی با وجود تلاش معامله‌گران افزایشی قیمت درهم به بالای محدوده ۲هزار و ۷۹۰ تومان نرفته بود. رشد نرخ حواله درهم یکی از مهم‌ترین عواملی بود که از نظر معامله‌گران تکیه گاه افزایشی‌های بازار داخلی برای خریدهای بیشتر شد. دیگر عاملی که از نظر فعالان، در رشد قیمت بازار داخلی موثر بود، رشد بهای دلار در شهرهای سلیمانیه و هرات افغانستان بود.

بیشتر بخوانید
حمایت معکوس از مصرف‌کننده

حمایت معکوس از مصرف‌کننده

دنیای‌اقتصاد : استاد اقتصاد دانشگاه مریلند با تاکید بر این موضوع که تمرکز سیاست‌گذار معطوف به حمایت از مصرف‌کننده بوده، معتقد است که برای دستیابی به رشد و توسعه اقتصادی، این سیاست‌ها باید ناظر به حمایت از تولید و بهبود رشد اقتصادی باشد. از نگاه حسین عباسی، عمده سیاست‌های اقتصادی ایران در ۵ دهه گذشته به شکل دستوری و در جهت حمایت از مصرف‌کننده بوده که این موضوع شرایط را برای طرف تولید سخت کرده و رشد پایدار اقتصادی از ۲ یا ۳ درصد تجاوز نکرده است که در نتیجه تداوم این روند باعث رشد نرخ بیکاری شده است.

بیشتر بخوانید
کاهش سرعت تورم ملکی

کاهش سرعت تورم ملکی

دنیای اقتصاد : شیب تغییرات ماهانه قیمت مسکن در تهران در آخرین ماه پاییز، نزولی شد. تورم ملکی ماهانه در پایتخت به کمتر از ۵ درصد در آذر امسال رسید که کمترین افزایش ماهانه قیمت طی ۸ ماه گذشته بوده است. این وضعیت می‌تواند تا پایان سال به ثبات قیمت (تورم صفر) بینجامد. طبق اعلام دفتر اقتصاد مسکن، متوسط قیمت هر متر مربع آپارتمان در تهران به ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان رسیده است. معاملات خرید آپارتمان در ماه گذشته، وضعیت «نقطه کف» را که در آبان به ثبت رسید، حفظ کرد.

بیشتر بخوانید
تغییر فرمول سود سپرده‌ها

تغییر فرمول سود سپرده‌ها

دنیای اقتصاد : بانک مرکزی در یک بخشنامه براساس مصوبه شورای پول و اعتبار مقرر کرد بانک‌ها در بازه زمانی یک‌ماهه نحوه محاسبه و پرداخت سود را تغییر دهند. براساس روش جدید، سود سپرده‌های کوتاه‌مدت از روزشمار به ماه‌شمار تغییر می‌کند. با این فرمول که پس از بهمن‌ماه اجرایی خواهد شد، ملاک محاسبه سود سپرده‌های کوتاه‌مدت، حداقل مانده حساب در یک ماه خواهد بود؛ حال آنکه پیش از این، به حداقل مانده حساب در پایان هر روز، سود تعلق می‌گرفت و بانک آن را در پایان ماه به حساب سپرده‌گذار واریز می‌کرد. بانک مرکزی هدف از این تصمیم را «کاهش سیالیت منابع بانک‌ها»، «کاهش ریسک نقدینگی» و «مدیریت هزینه‌های بانک» عنوان کرده است. اما درباره اجرایی شدن این سیاست دو نگاه در بین کارشناسان وجود دارد: گروهی از صاحب‌نظران از این تصمیم حمایت می‌کنند و آن را نقطه شروع اصلاحات می‌دانند. در مقابل برخی دیگر اعتقاد دارند اگر این تصمیم با اصلاح بنیادین در نظام بانکی همراه نشود به مثابه خرید زمان است. به باور این گروه، تصمیمات مقطعی، درمان اصولی برای چالش‌های ساختاری نظام بانکی نیست و این تصمیمات تنها مانند یک مسکن کوتاه‌مدت عمل خواهد کرد؛ درحالی‌که حل مساله نظام بانکی تنها با اصلاح ساختاری در آن ممکن خواهد بود.

بیشتر بخوانید
چالش اقتصاد ایران در سه شاخص جهانی

چالش اقتصاد ایران در سه شاخص جهانی

دنیای اقتصاد : در نشست هم‌اندیشی نمایندگان بخش‌خصوصی و دولتی استان تهران، گزارش‌هایی از سوی اتاق تهران در زمینه شاخص ملی کسب‌وکار، رقابت‌پذیری جهانی و حقوق مالکیت در کشور ارائه شد. در گزارش شاخص ملی کسب‌وکار، چهار زیرشاخص الزام‌آور بودن اجرای قراردادها، ثبت مالکیت، سرمایه اجتماعی و تامین مالی در سطح کشور مورد ارزیابی واقع شد که براساس آن، استان تهران در زیرشاخص الزام‌آور بودن اجرای قراردادها، ضعیف‌ترین استان محسوب می‌شد.

بیشتر بخوانید
برآورد دلا‌ری قاچاق پوشاک

برآورد دلا‌ری قاچاق پوشاک

دنیای اقتصاد : مقایسه آمار رسمی سال ۹۶ گمرک ایران با آمار مرکز تجارت بین‌المللی درخصوص ارزش واردات محصولات پوشاک و کفش به ایران از اختلاف آماری قابل‌توجه حکایت دارد. آمارهای گزارش شده ازسوی کشورهای طرف معامله نشان می‌دهد که بالغ‌بر ۸۵۶ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار پوشاک در سال گذشته به ایران صادر شده؛ اما این رقم در گزارش‌های داخلی حدود ۵۹ میلیون دلار اعلام شده است. این اختلاف آماری در مورد کفش به ۲۷۹ میلیون دلار می‌رسد. کم‌اظهاری ارزش در محموله‌های وارداتی به ایران یا واردات غیررسمی (قاچاق) از عوامل اصلی این اختلاف آماری عنوان می‌شود.

بیشتر بخوانید

پشتیبانی سایت

سلام 👋

می‌تونید از طریق پیام در واتس‌اپ در اسرع وقت به پاسخ پرسشتان برسید. باتشکر از برقراری تماس با ما

شروع چت در واتس اپ
(پیام رسان ایتا)