-->
اسکاندیم چیست؟ کاربرد ها

اسکاندیم چیست؟ کاربرد ها

عنصر اسکاندیم ( واژه لاتین Scandia به معنی اسکاندیناوی ) توسط “Lars Fredrick Nilson” در سال ۱۸۷۹ هنگامیکه او و گروهش مشغول جستجوی فلزات قلیایی خاکی بودند، کشف شد. نیلسون برای کشف عنصر جدید در مواد معدنی euxenite و gadolinite از تحلیل طیفی استفاده نمود. او برای جداسازی این عنصر از ۱۰ کیلوگرم euxenite با باقیمانده سایر عناصر خاکی کمیاب استفاده کرد و تقریباً ۲ گرم اکسید اسکاندیم بسیار خالص ( Sc2O3 ) تهیه نمود.

بیشتر بخوانید
فلز پلاتین چیست؟ کاربردها در صنعت و ویژگی ها

فلز پلاتین چیست؟ کاربردها در صنعت و ویژگی ها

فلز پلاتین Platinum در رده انواع فلزات کمیاب محسوب می شود. از ویژگی های این فلز می توان به استحکام ، تراکم بالا ، چگالی زیاد و مقاوم در برابر اکسید شدن اشاره کرد. این فلز به دلیل کمیاب بودن قیمت خرید بالایی نیز دارد. این فلز ارزشمند در زیورآلات و جواهر سازی کاربر دارد، علاوه بر زیورآلات به منظور ساخت مبدل کاتالیزور ، پلاتین پزشکی و … مورد استفاده قرار می گرد. پلاتینیوم به دلیل ویژگی های خاص خود در صنایع گوناگونی کاربرد پیدا می کند. همانطور که به مقاومت بالای این فلز اشاره شد در کنار مقاومت این فلز انعطاف پذیری بالایی نیز دارد از این رو بسیار کارآمد به منظور ساخت طراحی های پیچیده است.

بیشتر بخوانید
آلیاژ چیست ؟انواع آلیاژها رانام ببرید؟

آلیاژ چیست ؟انواع آلیاژها رانام ببرید؟

لیاژ (فرانسوی: Alliage) یا هم‌جوشه، مخلوط یا محلول جامد فلزی متشکل از یک فلز اصلی که آن را فلز پایه می‌گویند با یک یا چند عنصر فلزی یا غیرفلزی است.به زبان ساده، آلیاژ، مخلوطی از یک فلز با یک یا چند عنصر دیگر است.برای مثال فولاد، آلیاژ آهن با کربن است. آلیاژ معمولاً خواصی متفاوت از عناصر تشکیل دهنده خود دارد. بسته به میزان همگنی در اختلاط عناصر، هم‌جوشه می‌تواند تک فاز یا چند فازی باشد. هدف از هم‌جوشه‌سازی، تغییر و بهبود خواص ماده مانند چقرمگی، استحکام، سختی و غیره‌ست. ویژگی‌های فیزیکی هم‌جوشه با نمودار فازی توصیف می‌شود. معمولاً هم‌جوشه‌ها بر اساس درصد وزنی عناصر موجودشان گزارش می‌شوند. بر اساس تعداد عناصر، هم‌جوشه را دوتایی، سه‌تایی و غیره می‌نامند. برای بیان یک هم‌جوشه مشخص با دامنه متغیر از درصد عناصر، اصطلاح سیستم بکار می‌رود. مثلاً، فولاد سیستم آلیاژی دوتایی از آهن و کربن است که در این سیستم آلیاژی دامنه کربن بین ۰٫۰۲ تا ۲٫۱۴ درصد قابل‌تغییر است. به محلول جامدی که حداقل یکی از اجزای آن‌ها فلز بوده و خواص فیزیکی و شیمیایی فلزی داشته باشند، آلیاژ فلزی و به محلول‌های جامدی که حداقل یکی از اجزای آن‌ها سرامیکی بوده و خواص سرامیکی داشته باشند، آلیاژ سرامیکی گفته می‌شود.

بیشتر بخوانید
آلیاژ استرنسیوم چیست؟

آلیاژ استرنسیوم چیست؟

تاثیر میزان استرانسیم برریزساختار و خواص مکانیکی آلیاژAZ 61مورد مطالعه قرار گرفت. میزان 0.05 تا 0.3 درصد استرانسیم بوسیله آمیژانAl-10%Sr به مذاب افزوده شد. بررسی ریز ساختار نمونه ها توسط میکروسکوپ نوری و همچنین بررسی های صورت گرفته توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی مجهز بهEDAX حاکی از آن بود که با افزایش میزان استرانسیم اندازه دانه کاهش می یابد ولی در % 0.3 استرانسیم، میزان تاثیر گذاری این عنصر کاهش یافته است. همچنین مشاهده شد استرانسیم در حین انجماد به داخل مذاب پس زده شده و با قرار گرفتن در جلو جبهه انجماد پیشرونده باعث ممانعت از رشد دانه در طول فرآیند انجماد می گردد.نتایج ریز سختی سنجی نیز نشان داد که با افزایش استرانسیم میزان سختی افزایش پیدا می کند

بیشتر بخوانید
آلیاژ مس چیست؟ نکاتی درباره آلیاژ مس

آلیاژ مس چیست؟ نکاتی درباره آلیاژ مس

مس خالص دارای رنگ نارنجی قرمز است. این اولین فلزی بود که انسان از سال 8000 قبل از میلاد استفاده کرد. این فلز با درجه حرارت بالا، هدایت الکتریکی و قابلیت جوشکاری مناسب است. مس برای ساخت برنامه های کاربردی مانند: صنایع سرد و حرارتی، صنایع برق، الکترونیک، صنایع خودرو، لوازم خانگی و دکوراسیون داخلی استفاده می شود.

بیشتر بخوانید
بزرگترین معادن روی ایران

بزرگترین معادن روی ایران

معرفی بزرگترین معادن روی ایران

بیشتر بخوانید
بزرگترین معادن بوکسیت ایران + برترین معادن

بزرگترین معادن بوکسیت ایران + برترین معادن

بوکسیت ،سنگ معدن آلومینیم است. در این مقاله به معرفی بزرگترین معادن بوکسیت ایران می پردازیم.

بیشتر بخوانید

پشتیبانی سایت

سلام 👋

می‌تونید از طریق پیام در واتس‌اپ در اسرع وقت به پاسخ پرسشتان برسید. باتشکر از برقراری تماس با ما

شروع چت در واتس اپ
(پیام رسان ایتا)