واردات دستگاه ‌های معدنی یا خرید از سازنده ایرانی؟

واردات دستگاه ‌های معدنی یا خرید از سازنده ایرانی؟

در صنایع معدنی، تجهیزات و دستگاه ‌های معدنی نقش حیاتی در بهره‌ وری و توسعه دارند. این دستگاه‌ ها شامل انواع سنگ ‌شکن، نوار نقاله‌، فیدر و ماشین ‌آلات سنگین دیگری است که برای استخراج، فرآوری و حمل مواد معدنی به کار می ‌روند. یکی از سؤالات اساسی که همواره ذهن فعالان این حوزه را به خود مشغول می ‌کند، این است که آیا باید دستگاه‌ های معدنی را از طریق واردات تهیه کرد یا از تولیدکنندگان داخلی خریداری نمود؟ در این مقاله با تأکید بر توانمندی‌ سازندگان ایرانی به خصوص ماشین ‌سازی هادی، این دو گزینه را مورد بررسی قرار می دهیم.

بیشتر بخوانید
از معدن تا مقصد گردشگری

از معدن تا مقصد گردشگری

معادن متروکه که قابلیت برگشت به چرخه تولید را ندارند و همچنین معدن‌های فعال دارای جذابیت از نظر شکل ظاهری و نحوه استخراج ماده معدنی از ظرفیت فراوانی برای تبدیل شدن به جاذبه گردشگری برخوردار هستند و کردستان در این راستا توانمندی زیادی دارد.

بیشتر بخوانید
عبور تولید کنسانتره سنگ آهن شرکت های بزرگ از مرز 24 میلیون تن

عبور تولید کنسانتره سنگ آهن شرکت های بزرگ از مرز 24 میلیون تن

تولید کنسانتره سنگ آهن شرکت های بزرگ داییمه نخست 1403، از مرز 24 میلیون و ششصدهزار تن عبور کرد. 10 شرکت بزرگ سنگ آهن کشور از ابتدای فروردین تا پایان شهریور، حدود 24 میلیون و 671 هزار و 432 تن کنسانتره آهن تولید کردند. این رقم در مدت مشابه سال گذشته، 23 میلیون و 405

بیشتر بخوانید
اسکاندیم چیست؟ کاربرد ها

اسکاندیم چیست؟ کاربرد ها

عنصر اسکاندیم ( واژه لاتین Scandia به معنی اسکاندیناوی ) توسط “Lars Fredrick Nilson” در سال ۱۸۷۹ هنگامیکه او و گروهش مشغول جستجوی فلزات قلیایی خاکی بودند، کشف شد. نیلسون برای کشف عنصر جدید در مواد معدنی euxenite و gadolinite از تحلیل طیفی استفاده نمود. او برای جداسازی این عنصر از ۱۰ کیلوگرم euxenite با باقیمانده سایر عناصر خاکی کمیاب استفاده کرد و تقریباً ۲ گرم اکسید اسکاندیم بسیار خالص ( Sc2O3 ) تهیه نمود.

بیشتر بخوانید
فلز پلاتین چیست؟ کاربردها در صنعت و ویژگی ها

فلز پلاتین چیست؟ کاربردها در صنعت و ویژگی ها

فلز پلاتین Platinum در رده انواع فلزات کمیاب محسوب می شود. از ویژگی های این فلز می توان به استحکام ، تراکم بالا ، چگالی زیاد و مقاوم در برابر اکسید شدن اشاره کرد. این فلز به دلیل کمیاب بودن قیمت خرید بالایی نیز دارد. این فلز ارزشمند در زیورآلات و جواهر سازی کاربر دارد، علاوه بر زیورآلات به منظور ساخت مبدل کاتالیزور ، پلاتین پزشکی و … مورد استفاده قرار می گرد. پلاتینیوم به دلیل ویژگی های خاص خود در صنایع گوناگونی کاربرد پیدا می کند. همانطور که به مقاومت بالای این فلز اشاره شد در کنار مقاومت این فلز انعطاف پذیری بالایی نیز دارد از این رو بسیار کارآمد به منظور ساخت طراحی های پیچیده است.

بیشتر بخوانید
آلیاژ چیست ؟انواع آلیاژها رانام ببرید؟

آلیاژ چیست ؟انواع آلیاژها رانام ببرید؟

لیاژ (فرانسوی: Alliage) یا هم‌جوشه، مخلوط یا محلول جامد فلزی متشکل از یک فلز اصلی که آن را فلز پایه می‌گویند با یک یا چند عنصر فلزی یا غیرفلزی است.به زبان ساده، آلیاژ، مخلوطی از یک فلز با یک یا چند عنصر دیگر است.برای مثال فولاد، آلیاژ آهن با کربن است. آلیاژ معمولاً خواصی متفاوت از عناصر تشکیل دهنده خود دارد. بسته به میزان همگنی در اختلاط عناصر، هم‌جوشه می‌تواند تک فاز یا چند فازی باشد. هدف از هم‌جوشه‌سازی، تغییر و بهبود خواص ماده مانند چقرمگی، استحکام، سختی و غیره‌ست. ویژگی‌های فیزیکی هم‌جوشه با نمودار فازی توصیف می‌شود. معمولاً هم‌جوشه‌ها بر اساس درصد وزنی عناصر موجودشان گزارش می‌شوند. بر اساس تعداد عناصر، هم‌جوشه را دوتایی، سه‌تایی و غیره می‌نامند. برای بیان یک هم‌جوشه مشخص با دامنه متغیر از درصد عناصر، اصطلاح سیستم بکار می‌رود. مثلاً، فولاد سیستم آلیاژی دوتایی از آهن و کربن است که در این سیستم آلیاژی دامنه کربن بین ۰٫۰۲ تا ۲٫۱۴ درصد قابل‌تغییر است. به محلول جامدی که حداقل یکی از اجزای آن‌ها فلز بوده و خواص فیزیکی و شیمیایی فلزی داشته باشند، آلیاژ فلزی و به محلول‌های جامدی که حداقل یکی از اجزای آن‌ها سرامیکی بوده و خواص سرامیکی داشته باشند، آلیاژ سرامیکی گفته می‌شود.

بیشتر بخوانید

درباره ما

شرکت ماشین سازی هادی با مدیریت مهندس حمیدی در سال 1362 فعالیت خود را در زمینه طراحی، ساخت و نصب ماشین آلات صنعتی، پودرهای معدنی و میکرونیزه در محدوده ی خاک های سیلیکاتی و غیرسیلیکاتی آغاز نموده و اکنون پس از گذشت سه دهه فعالیت، خرسند است که توانسته کمک های شایانی به صنعت ایران در افزایش بهره وری و کارایی داشته باشد

عضویت در خبرنامه