سیلیکا یا sio2 چیست؟
سیلیسیم دی اکسید یا اکسید سیلیسیم با نام علمی سیلیس و در مکمل های غذایی با نام سیلیکون یا سیلیکا شناخته می شوند.
هنگامی که دو عنصر سیلیکون و اکسیژن با هم ترکیب می شوند، سیلیکا (SiO2) را تشکیل می دهند. سیلیس یکی از عناصر جزئی در بدن است. در این مقاله در مورد سیلیس و خواص و کاربرد سیلیکا در سایت ماشین سازی هادی می پردازیم. تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
خواص وکاربرد سیلیکا
سیلیکا در حفظ تعادل سایر مواد معدنی مانند کلسیم و منیزیم که در تعادل هورمون ها مؤثرند نیز نقش دارد. برخی مکمل های دارای این ترکیب ادعا می کنند که سیلیس برای پوست، مو و ناخن مفید است، همچنین برخی تحقیقات دیگر می گویند این ماده توانایی جلوگیری از بیماری های دژنراتیو، بهبود عملکرد سیستم ایمنی و پشتیبانی از سلامت استخوان ها را دارد. این ویژگی های و خواص کاربردی سیلیکا باعث شده است که انواع صنایع غذایی ، معدنی و صنعتی مورد استفاده قرار بگیرد.
خواص و کاربرد صنعتی و معدنی سیلیکا
سیلیکا در صنایع و معادن به وفور مورد بهره برداری ، فرآوری و فروش قرار می گیرد. از سیلیکا در ساخت شیشه های مستحکم ، انواع چینی و اپال و ظروف خانگی و پذیرایی استفاده می گردد. همچنین استفاده در صنعت کاشی و سرامیک ، استفاده در لعاب های کاشی و سرامیک استفاده در برخی ماده های عایق حرارتی از دیگر استفاده های سیلیکا در صنایع و معادن می باشد که در این مقاله در سایت ماشین سازی هادی برایتان بازگو کرده ایم.
کاربرد های دیگر سیلیکا
سیلیکا یکی از بهترین و مهم ترین اجزا فیلراسیون شنی می باشد که به همین دلیل بعضا سیلیس فیلتراسیون شنی هم گفته می شود. سیلیکا داری فرمول شیمیایی SiO2 می باشد که از معدن سیلیس استخراج شده و جز کانی هایی است که در موارد متعددی از جمله صنعت آب، کاربرد زیادی دارد.
منابع غذایی دارای سیلیکا
برای دریافت سیلیکا توسط بدن بصورت طبیعی می توانید از رژیم های غذایی خاص و یا داروهای حاوی سیلیکا استفاده نمایید در این بخش به منابع طبیعی غنی از سیلیکا اشاره داریم:
سیب، بادام ها، کلم، هویج، گیلاس، خیار، بادام زمینی، غلات سبوس دار، لوبیا سبز، فلفل دلمه ای، اسفناج و غذاهای گیاهی سرشار از فیبر.
انواع سیلیکا معدنی
سیلیکا معدنی در انواع مختلفی مورد فراوری معدنی و فروش قرار می گیرد که در ادامه این بخش می توانید به انواع سیلیس معدنی موجود در بازار توجه فرمایید.
1- سیلیکا درجه ممتاز
سیلیس ممتاز بهترین ماده موجود در بازار نمونه ممتاز این عنصر می باشد و در صنایع زیادی مورد استفاده است مانند: شیمایی، تولید فرو سیلیس، صنایع شیشه سازی، ماسه آکواریوم، تولید سنگ مصنوعی، صنایع لعاب دهی، تولید پشم شیشه مورد استفاده قرار می گیرد.
2- سیلیکا درجه یک
سیلیکا درجه یک، یک پله پایین تر از ممتاز می باشد اما کیفت آن پایین نیست و در بسیاری از صنایع کاربرد های فراوانی دارد این صنایع چون: تولید ماسه ریخته گری، ماس سندبلاست، تولید فیلترسیون شنی، فیلتراسیون آب و فاضلاب
3- سیلیکا درجه ۲
این نوع از سیلیکاها دو پله پایین تر ازممتازو یک پله پایین تر از درجه ۱ می باشد و در بسیاری از موارد صنعتی مانند تولید آجر، ماسه آهکی، آجرسبک، کارخانه جات تولید سیمان، بتن سبک و… کاربرد دارد. می توان گفت سیلیس درجه ۲ بیشتر در عمران و شهر سازی کاربرد دارد.
4- سیلیکا آمورف
سیلیکا آمورف نوعی از سیلیس است که ساختار آن در دمای بالا خیلی زود شکسته می شود و بر خلاف تمامی موارد سیلیس ترد و نرم می باشد. این نوع سیلیس ها در صنایع زیر کاربرد فراوانی دارند از جلمه آنها سیلیکا ژل، افزودنی بتن، ساخت فیبر های نوری، ساخت سیلیکون، سیلیکات ها.
درجه خلوص سیلیس
درجه خلوص سیلیس، عبارت است از وجود ناخالصی هایی که داخل سیلیس وجود دارد مثل گرد وغبار و شیشه و پلاستیک داخل بسته های سیلیس و درصد خلوص سنگ سیلیس در ترکیب فروخته شده را می نامند.