-->
فهرست طلبکاران بزرگ دولت

فهرست طلبکاران بزرگ دولت

دنیای اقتصاد : سازمان برنامه و بودجه در گزارشی رقم کل بدهی‌های دولت در پایان سال گذشته را ۴/ ۵۶۵ هزار میلیارد تومان اعلام کرد. مطابق این گزارش، بدهی‌های درشت دولت در ۲۰ قلم عمده جای گرفته‌اند که بخش زیادی از رقم بدهی، به بانک مرکزی، نظام بانکی و سازمان تامین اجتماعی تعلق دارد. محاسبات انجام‌شده نشان می‌دهد که مجموع بدهی‌ها به این ۳ طلبکار بزرگ دولت، بیش از ۳۳۳ هزار میلیارد تومان است. مطابق گزارش سازمان برنامه و بودجه، نسبت بدهی دولت به تولید ناخالص داخلی در سال گذشته با افت نسبت به سال ۹۵، به حدود ۳۶ درصد رسیده است. این در حالی است که کارشناسان سازمان برنامه و بودجه پیش‌بینی می‌کنند که با تداوم وضعیت موجود، نسبت‌ بدهی در اقتصاد ایران از حد مجاز ۴۰ درصد نیز عبور خواهد کرد؛ درحالی‌که این نسبت در کشور‌های همجوار کمتر از ۳۰ درصد بوده است. از این جهت، سازمان برنامه و بودجه تغییر پارادایم در بودجه را لازم می‌داند تا بحران بدهی‌های دولت به چالش‌های اقتصاد ایران افزوده نشود. در سناریوی اصلاحی ارائه‌شده، تعدیل مالی ۶۲ هزار میلیارد تومانی از مسیر ساماندهی معافیت‌های مالیاتی غیرضرور و توسعه پایه مالیاتی، واگذاری و مولدسازی دارایی‌های دولت و اصلاح قیمت حامل‌های انرژی پیشنهاد شده است.

بیشتر بخوانید
بهترین و بدترین بازار سهام ۲۰۱۸

بهترین و بدترین بازار سهام ۲۰۱۸

دنیای اقتصاد : چرخش دیدگاه سرمایه‌گذاران و فعالان بازار وال‌استریت با ۲ نشانه آشکار شد: نزول بخش تکنولوژی و صعود بخش دارویی به رده اول از حیث بازدهی سالانه شاخص میانگین صنعتی داوجونز. این چرخش آغاز سیکل کاهشی را برای وال‌استریت مخابره می‌کند. هرچند در هفته‌های ابتدایی فرصت خرید برای سودگیری فراهم است؛ چراکه مقاومت در برابر بازار کاهشی و بازگشت موقت از سطح اصلاح‌شده، به سوددهی تا مدت محدودی چراغ سبز نشان می‌دهند. همچنین نسبت قیمت آتی به درآمد نیز از میانگین ۲۸ ساله پایین‌تر ثبت شده که پیام خرید را به سرمایه‌گذاران منتقل می‌کند.

بیشتر بخوانید
اخطار ارزی به صادرکنندگان

اخطار ارزی به صادرکنندگان

دنیای اقتصاد : جدل دولت و بخش خصوصی درباره بازگشت ارزهای صادراتی وارد فاز جدیدی شد؛ به‌طوری‌که بانک مرکزی در اطلاعیه‌ای با اخطار ارزی به صادرکنندگان، بر تسریع در بازگشت ارز حاصل از صادرات تاکید کرد. مطابق اطلاعیه جدید، صادرکنندگان به موجب مصوبات هیات وزیران مکلف به بازگرداندن ارز حاصل از صادرات خود حداکثر ظرف مدت زمانی سه ماه بعد از صادرات به چرخه اقتصادی کشور هستند و با توجه به پایان مهلت مقرر، باید در بازگرداندن ارزهای صادراتی تسریع کنند. این اولتیماتوم در حالی به صادرکنندگان داده شده است که در نشست شورای گفت‌وگو، بخش خصوصی از دستور معاون اول برای بازنگری در بخشنامه مربوط به بازگشت ارز خبر داد. البته در این نشست فرهاد دژپسند، وزیر امور اقتصادی و دارایی تغییرات بنیادی در بخشنامه بازگشت ارز حاصل از صادرات را در کوتاه‌مدت منتفی دانست؛ اما رئیس اتاق بازرگانی ایران اعلام کرد که معاول اول رئیس‌جمهوری دستور اصلاح این بخشنامه را به رئیس‌کل بانک مرکزی داده است. گرچه در پایان نشست شورای گفت‌وگو، توافق شد جلسه‌ای در روزهای آتی بین نمایندگان دولت و بخش خصوصی در مورد پیمان‌سپاری ارزی برگزار و نتایج آن به روسای دستگاه‌ها ارائه شود، اما صبح دیروز بانک مرکزی اطلاعیه‌ای صادر کرد که محتوای آن پایان مهلت بازگشت ارز به کشور بود.

بیشتر بخوانید
افزایش 20 درصدی سهم منابع صندوق فولاد در بودجه 98/ پیشنهاد اولیه دولت برای رسیدگی به وضعیت بازنشستگان فولاد در بودجه سال آینده لحاظ شد

افزایش 20 درصدی سهم منابع صندوق فولاد در بودجه 98/ پیشنهاد اولیه دولت برای رسیدگی به وضعیت بازنشستگان فولاد در بودجه سال آینده لحاظ شد

پایگاه خبری معدن نیوز - نشست محمدرضا پور ابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با عسکری مدیرعامل صندوق بازنشستگی فولاد و پورمحمدی معاون رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره مسائل و دغدغه های بازنشستگان صنعت فولاد کشور برگزار شد.

بیشتر بخوانید
دمای منطقه‌ای از قیمت مسکن

دمای منطقه‌ای از قیمت مسکن

دنیای اقتصاد : نرخ‌ جدید تورم ماهانه مسکن در دو منطقه پیشانی بازار املاک پایتخت، محله‌های مستعد «ثبات قیمت» را مشخص کرد. مناطق ۴ و ۵ که همواره بیشترین سهم از معاملات مسکن تهران را دارند و اواخر پارسال در خط مقدم جهش قیمت قرار داشتند، هم‌اکنون کمترین رشد ماهانه قیمت در مقایسه با عمده مناطق شهری را تجربه می‌کنند و عملا از وضعیت «افزایش محسوس قیمت» وارد «ریزنوسان مثبت» شده‌اند. ماه گذشته سطح قیمت مسکن در مناطق جنوبی- به‌دلیل احیای رابطه از دست‌رفته بین مناطق مختلف- بیش از نرخ رشد میانگین، افزایش یافت.

بیشتر بخوانید
بازتاب خبر لغو ممنوعیت صادرات آهن اسفنجی و بریکت

بازتاب خبر لغو ممنوعیت صادرات آهن اسفنجی و بریکت

معدن نیوز - رسانه های خارجی نوشتند، دولت ایران تصمیم به لغو ممنوعیت صادرات آهن اسفنجی (DRI) و بریکت گرم (HBI) به علت عرضه مازاد در کشور شدند.

بیشتر بخوانید
تغییر مواجهه دلالان با بازارساز

تغییر مواجهه دلالان با بازارساز

دنیای اقتصاد : در دومین روز از دومین هفته دی‌ماه، نوسان‌گیران سعی کردند قیمت دلار را به کانال ۱۱ هزار تومانی ببرند، ولی بازارساز با نگه داشتن عرضه ارز در سطح نسبتا مطلوب مانع از مرز شکنی این ارز شد. با این حال، میزان تقاضا در بازار به اندازه‌ای بود که قیمت با رشد ۲۵۰ تومانی به سطح ۱۰ هزار و ۸۰۰ تومانی برسد. به گفته فعالان، اتفاق جدیدی که در بازار ارز مشهود به‌نظر می‌رسد، این است که نوسان‌گیران از ابتدای زمستان تحرکات بیشتری را در سمت تقاضا ایجاد کرده‌اند و به خصوص نسبت به ماه انتهایی پاییز، نحوه فعالیت آنها به شکل اساسی تغییر کرده است. به باور برخی فعالان ارزی، در حالی که در ماه گذشته رفتار بازیگران ارزی بیشتر حاکی از همراهی با بازار ساز بود، در اولین ماه زمستان، این دسته بیشتر رفتار واکنشی را نسبت به بازارساز در پیش گرفته‌اند.

بیشتر بخوانید
کارنامه بازارها در سال ۲۰۱۸

کارنامه بازارها در سال ۲۰۱۸

دنیای اقتصاد : بازار جهانی با ثبت آخرین معاملات، در آستانه ورود به ژانویه سال ۲۰۱۹ میلادی قرار گرفته است. بررسی پرونده سال ۲۰۱۸ میلادی بازارهای جهانی از ثبت بازدهی منفی ۸۸/ ۱ درصدی طلا حکایت دارد؛ درحالی‌که شاخص دلار بازدهی ۶۴/ ۴ درصدی به ثبت رسانده است و توانسته شکست سال گذشته را با غلبه بر طلا جبران کند. بازارهای پرنوسان دیگر مانند وال‌استریت و بازار جهانی نفت نیز با افت ۷ درصدی بازار سهام آمریکا و نزول ۲۲ درصدی بهای نفت خام برنت، پرونده سال ۲۰۱۸ را به پایان رساندند؛ سالی که تنش‌های سیاسی، اقتصادی و تجاری متعددی را پشت‌سر گذاشت.

بیشتر بخوانید
سیگنال هشدار از صادرات

سیگنال هشدار از صادرات

دنیای اقتصاد : سیگنال هشدار از صادرات در پایان آذرماه دریافت می‌شود. بررسی جدیدترین آمارهای گمرک نشان می‌دهد که خیز تجاری میانه پاییز، در پایان آذر متوقف شده است. مقایسه آمارهای تجاری دو ماه آبان و آذر حاکی از آن است که میزان صادرات آذر ماه با افت ۵۶ درصدی نسبت به ماه قبل از آن (آبان) به یک میلیارد و ۸۶۷ میلیون دلار رسیده است. تراز تجاری کشور نیز در این ماه منفی یک میلیارد و ۲۰۴ میلیون دلار ثبت شده است. این روند در حالی در ماه پایانی فصل پاییز رقم خورده که روند تجارت ماه آبان به نفع صادرات و مازاد تراز تجاری این ماه نیز از یک میلیارد دلار گذشته بود. ارزیابی‌ها نشان می‌دهد که سه عامل در توقف خیز تجاری در پایان آذر ماه اثرگذار بوده است. اول اینکه ارزش پایه صادراتی از دلار ۴۲۰۰ تومانی بر مبنای دلار نیمایی تغییر کرده است و آثار آن به‌تدریج در گروه‌های مختلف کالایی و ارزش صادرات نمایان می‌شود. مساله دوم به بخشنامه‌های متعدد و محدودیت‌های صادراتی بازمی‌گردد؛ موضوعی که با تغییر دستورالعمل پیمان‌سپاری ارزی و طبقه‌بندی دلارهای صادراتی تشدید شد و فعالان اقتصادی نسبت به تبعات آن در کاهش صادرات هشدار داده بودند. عامل سوم نیز تاخیر تامین واردات مواد اولیه تولید صادرات‌محور و تغییر ترکیب واردات است.

بیشتر بخوانید

پشتیبانی سایت

سلام 👋

می‌تونید از طریق پیام در واتس‌اپ در اسرع وقت به پاسخ پرسشتان برسید. باتشکر از برقراری تماس با ما

شروع چت در واتس اپ
(پیام رسان ایتا)