توقف صادرات مس صحت ندارد
1397/08/05
1639
خبرنگار ماین نیوز با محمدرضا بنیاسدیراد مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران گفتوگویی انجام داده که به شرح زیر است:
درباره آخرین وضعیت شرکت ملی صنایع مس ایران در نیمه نخست سال جاری در حوزههای مختلف توضیح دهید.
شرکت ملی صنایع مس ایران در ششماهه نخست سال جاری وضعیت بسیار مناسب داشت. در تولید بالای 10 درصد برنامه در همه زمینهها هستیم. هدفگذاری شده است تا بتوانیم به بهترین شکل ممکن نیاز بازار داخلی را تأمین کنیم و هیچ نگرانی در بازار داخلی ایجاد نشود و مازاد بر نیاز بازار داخل را صادر میکنیم. تاکنون نیز در سال جاری این هدف محقق شده است؛ یعنی ابتدا قرار بود از کل تولید شرکت مس 60درصد به بازار داخلی و 40درصد به صادرات اختصاص یابد که این نسبت تاکنون رعایت شده است. برای نیمه دوم امسال یک پکیج صادراتی داریم و همچنین بهصورت هفتگی 3000 تن کاتد را به همراه 1000 تن مفتول به بازار داخلی تزریق میکنیم.
بنابراین خبری که اخیراً منتشر شد مبنی بر توقف صادرات مس صحت ندارد.
بههیچعنوان این خبر صحت ندارد و صادرات شرکت مس متوقف نشده است. صرفاً محصولات جانبی را صادر نخواهیم کرد و فقط به بازار داخلی عرضه میکنیم. در نیمه نخست امسال حدود 115 هزار تن تولید کاتد داشتیم که در پایان سال امیدواریم تولید کاتد به حدود 230 هزار تن برسد. از این رقم حدود 140 هزار تن کاتد به همراه مفتول به بازار داخلی عرضه خواهد شد و مابقی به صادرات اختصاص خواهد یافت. تاکنون نیز در سال جاری حدود 40 هزار تن کاتد صادر کردهایم. با وجودی که باید برای تأمین نیاز بازار داخلی حدود 105 هزار تن عرضه داشته باشیم اما ما این رقم را 125 هزار تن تعیین کردیم که جای هیچگونه نگرانی وجود نداشته باشد. در زمینه صادرات هم هیچ مشکلی نداریم.
عمده صادرات شرکت مس به کدام بازارها انجام میشود؟
ترکیه، اروپا و چین. باید بگویم که تحریم هیچ تأثیر و مشکلی برای صادرات ایجاد نکرده است. فرق تحریمهای جدید با تحریمهای قبلی این است که تحریمهای قبلی تحریمهای سازمان ملل بودند؛ اما تحریمهای جدید تحریم آمریکا هستند و بنابراین مسیر اتحادیه اروپا و سایر کشورها باز است. راههای مختلفی برای صادرات وجود دارد و اگر هم بسته حمایتی اروپا مطرح شود اوضاع بهتر هم خواهد شد. هیچ نگرانی از بابت صادرات نداریم و وضعیت تولید، معادن و پیمانکاران هم بسیار مطلوب است. سال قبل حدود 296 هزار تن مس محتوی تولید داشتیم که این رقم امسال به 310 تا 315 هزار تن خواهد رسید.
وضعیت همکاری شرکت مس با شرکت اتوتک به کجا رسید؟
خوشبختانه همه تجهیزات اصلی سفارش داده شده به اتوتک برای احداث دو کارخانه اسید سولفوریک به ایران آمده است. تا دو ماه دیگر هم کار تمام و نصب انجام خواهد شد. این دو کارخانه هر یک به ظرفیت 600 هزار تن یکی در سرچشمه و دیگری در خاتونآباد در حال احداث هستند. کارخانه اسید سرچشمه تا پایان آذرماه راهاندازی و در دیماه وارد مدار میشود. در مورد پروژه خاتونآباد در سال جدید قرار است ظرفیت ذوب آن از 80 به 120 هزار تن افزایش یابد و تجهیزات آنهم تأمین شده است. به همین علت حدود چندماه ابتدایی سال توقف وجود خواهد داشت؛ بنابراین با این اوصاف فرصت کافی برای راهاندازی کارخانه اسید خاتونآباد خواهیم داشت و پیشرفت این کارخانه هم هماکنون بالغ بر 76 درصد است و در سال آینده به بهرهبرداری خواهد رسید.
مشکل پروژه فلش برطرف شد؟
فلش در حال حاضر با راندمان 93 درصد در حال کار است، یعنی از 68 درصد در زمان شروع به 93 درصد رسیده است. همه مشکلات آن حل شده است. کارخانه اسید راه بیفتد با ظرفیت بالاتر میتواند کار کند.
وضعیت طرحهای توسعهای دیگر؟
کار در معدن دره آلو به نیمه راه رسیده است و تا پایان سال آینده وارد مدار تولید خواهد شد. با راهاندازی این طرح 100 هزار تن کنسانتره تولید خواهد شد که حدود 25 هزار تن کاتد میتوان از این محل تأمین کرد. در نیمه نخست امسال بیش از 700میلیارد تومان در طرحهای توسعهای هزینه کردیم و پیشبینی میشود این رقم تا آخر سال به بیش از 1400 میلیارد تومان برسد. در شرکت مس آینده بسیار عالی داریم. تحریمها تأثیر خاصی روی دسترسی ما به تکنولوژی نخواهد گذاشت. تجهیزات موردنیاز طرحهای توسعه وارد شده است و تنها بخش ساخت در ایران باقی مانده است. برای مقابله با تحریمها تولید با تمام توان، توسعه پرقدرت و بومیسازی هرچه بیشتر را در دستورکار قرار دادهایم.
متولی بومیسازی در چارت جدید شرکت مشخص شده است و به سمت داخلیسازی و بومیسازی و استفاده از شرکتهای دانش بنیان خواهیم رفت. به شرکت خدمات بازرگانی که در سال 800 میلیارد تومان قطعه میخرد و همچنین مجتمعها بخشنامه بومیسازی ابلاغ شده است. در زمینه مواد شیمیایی که از خارج خرید میکنیم هم تفاهمنامهای بهمنظور داخلی سازی این مواد امضا شده است. سالانه حدود 12 میلیون یورو از خارج مواد شیمیایی موردنیاز را خریداری میکنیم که اگر بتوانیم آنها را داخلی سازی کنیم اتفاق مهمی خواهد بود.
وضعیت حملونقل مواد معدنی در شرکت چطور است؟
طی چهار سال آینده حملونقل خاک در شرکت از حدود 200 میلیون تن به دو برابر خواهد رسید، بنابراین به ماشینآلات بیشتری نیاز خواهیم داشت. در همین راستا هم قرار است یک مجموعه ماشینسازی را در منطقه احداث کنیم.
پروژه انتقال آب خلیجفارس به کجا رسید؟
پایدار کردن آب در صنعت مس بسیار مهم است. برای اینکه بتوانیم آب موردنیاز طرحهای توسعه را با روند فعلی خشکسالی تأمین کنیم، بهترین کار احداث خط انتقال آب خلیجفارس به سرچشمه بود که سهم ما از این پروژه 40 میلیون مترمکعب است. البته 30 درصد هزینههای پروژه هم بر عهده شرکت مس است. پیشبینی ما این است که تا پایان 98 آب به گلگهر سیرجان برسد و در سال 99 هم آب به سرچشمه برسد. در زمینه تأمین منابع مالی موردنیاز این پروژه مشکلاتی وجود داشت که قرار است پیشخرید آب از آنها داشته باشیم تا در تأمین منابع مالی کمک کنیم چراکه فاینانسهای این پروژه هم مشکلدار شده است. اینکه آب پایدار در سال 1399 به ما برسد قطعی است. در آذربایجان هم هماکنون از سد اهر آب گرفته میشود. سد حاجی لر چای هم اگر آبگیری شود، از این سد تا کارخانه سونگون 46 کیلومتر خط است که با دو ایستگاه پمپاژ آب منتقل خواهد شد. تا پایان امسال این پروژه انتقال آب هم وارد مدار خواهد شد. اگر این سد آبگیری شود حدود 10 میلیون مترمعکب ظرفیت خواهد شد و بنابراین برای سال آینده نگرانی ما از بابت تأمین آب پایدار موردنیاز صنعت مس برطرف میشود. با وجود سد اهر و سد حاجی لر چای حتی امکان اجرای کنسانتره شماره 3 سونگون هم وجود دارد که در حال برنامهریزی برای آن هستیم.
استقلال شرکتهای زیرمجموعه شرکت به کجا رسید؟
طرح تبدیل شرکت ملی صنایع مس ایران به هلدینگ مس و تبدیل شدن دو شرکت کرمان و یک شرکت آذربایجان به شرکتهای مستقل را به بورس بردیم و در صورت موافقت در سال آینده عملیاتی خواهد شد. هلدینگ مس عملاً فقط سهامداری خواهد کرد و سه شرکت عملیاتی نیز خواهد داشت.
گفتوگو از محمدجواد بهآبادی
برچسب ها :
ماشین سازی هادی
machinery hadi
industrial
پودر های معدنی
میکرونیزه
آسیاب گوگرد
صنعتی
صنعت ایران
ماشین سازی در ایران
آسیاب ریموند
آسیاب گوگرد صنعتی
خط آهک هیدراته
gcc
pcc
خط خردایش
خط جیگ
آبی
برج پاشش
خط تولید گچ
سیستم انتقال مواد
الواتور های تسمه ای
زنجیری
مارپیچ
نوار حلزونی
نوار نقاله
فن سانترفیوژ
گواهی بالانس
کیسه پر کن
توزین مکانیکی
دیجیتال
تلرانس
غبارگیر خشک
bag filter
بگ فیلتر
خیس
غبارگیر آبی
برج پاشش
تاییدیه محیط زیست
سیکلون
ذرات
غبار
آلودگی
محیط زیست
فیدر
سرتاسی
لغزشی
روتاری والو
تغذیه
خط بالمیل
سپراتور
raymond
کلوخه
پودر
بسته بندی
غربال
اتوماتیک
متضمن
منظم
روغن و برق
کانی
بنتونیت
باریت
جیلسونایت
گیلسونایت
سلیگافلور
الوژیت
منگنز
هماتیت
مگنت
هایدنس
کربنات
لایمستون
hopper
fan raymond
cyclone
bag filter
scrow
bucket elevator
bag packing division
connection pipe
چینی
گارانتی
جیگ
jigging
مکانیزم
جدایش
نوسان
باردهی
نحوه تخلیه
سرریز
ته ریز
کارایی
عملیات
کنترل سیستم
سرند
نگهداری
ماده معدنی
مخزن
hutch
نوسان
مکانیزم
پیستون
دیافراگم
هوای فشرده
حرکت موجی
تنظیم جریان
خوراک دهی
bendelari
کانی سنگین
عیارسازی
رسوبات آبرفتی
آسیاب آهک
lime mill
پخت آهک
روش سنتی
کوره های ابرهات
فرهاکس
دوار
هیدراته
هیدراتور
گرمازا
سپراتور
هوایی
آسیاب مرتز
دوار
پیش گرمکن
بسترسیال
گاز
مایع
جامد
فن
بشد
fan
tk
فن سانترفیوژ
دینامیک
سیال
بی صدا بودن
silent
تهویه مطبوع
سطح مقطع
توزیع هوا
پاسکال
دبی
یاتاقان
sn
واسکازین
غبارگیر خشک
صنایع
کاشی
چینی
سیمان
فولاد
هودها
غبارخیز
شناور
سیال
فشار منفی
محفظه اصلی
اتاق کثیف
الیاف
تمیزکاری
شیر های برقی
ونتوری
موج ضربه
اگزوز
مایعات
پاک کننده
راندمان
جداسازی
رطوبت زن
اسکرابر
سزقعذذثق
scrubber
سیکلون
cyclone
کم اصطحلاک ترین
متحرک سازی
هلیکال
سپراتور
کلاسیفایر
seprator
دانه بندی
آلپین
سیکل هوایی
handling
نوار نقاله
belt conveyros
لاستیکی
زنجیری
رولیکی
الواتور
elvator
پودر های دانه ایی
ذکلوخه ای
u
لوله ای
مارپیچ
فیدر
feeder
خط خردایش
تغذیه کل
استهلاک
سرتاسی
روتاری والو
شاتونی
نواری
تغذیه
ویبراتور
vibrator
موتوژن
سیلو
هاپر
مخزن
تخلیه روانتر
آستری
لاینر
پیچ
جامبوپرکن
fill jumbo
بیگ بگ
جک
پنوماتیک
سکوی توزیع
موتد
گردوخاک
کیسه پرکن
bag packing division
مکانیکی
دیجیتال
تلرانس
کارخانجات
پودر
معدن
معادن باریت
معادن فلدسپات
معادن بنتونیت
معادن آهک
معادن فیروزه
معادن آهن
تک شیره
دو شیره
چهارشیره
توزین و دسته بندی
اتوماتیک
مکانیزه
ریزش بار
شرکت قند
کم انرژی ترین
استهلاک پایین
سهولت
تعمیر
نگهداری
آسیاب گوگرد
sulfer mill
فضای کم
ظرفیت بالا
گاز اکسیژن
تزریق گاز
سوخت کک
جداره
کشاورزی
تبدیل کلوخه
پودر
دانه بندی