-->
اردیبهشت
ذخیره 550 میلیون تنی ایران در حوزه پتاس/ توسعه معادن پتاسیم به منظور پاسخگویی به نیاز کشور ضروری است

ذخیره 550 میلیون تنی ایران در حوزه پتاس/ توسعه معادن پتاسیم به منظور پاسخگویی به نیاز کشور ضروری است


زمان مطالعه : 4 دقیقه

به گزارش معدن نیوز، بهروز برنا، عضو هیئت مدیره شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران با بیان این مطلب گفت: پتاسیم یک ماده معدنی با ارزشی است که به دو شکل شورآبه و پتاس سنگی در طبیعت یافت می‌شود و مهمترین کاربردهای این ماده معدنی، تولید پرمنگنات و سولفات پتاسیم است که به ترتیب برای ضد عفونی و تولید کود کشاورزی استفاده می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه ایران یکی از 10 کشور برتر از نظر ذخایر پتاسیم در جهان است از وجود بیش از 550 میلیون تن ذخیره پتاس به صورت شورآبه یا املاح و حدود 4 میلیون تن ذخیره پتاس سنگی در کشور خبر داد.

برنا در ادامه افزود: پتاس سنگی اهمیت زیادی دارد و ذخایر آن در استان‌های هرمزگان، ‌زنجان، آذربایجان شرقی، سمنان و خراسان رضوی کشف شده است.

عضو هیئت مدیره شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران با اشاره به اینکه‌ سالانه حداقل به 200 هزار تن پتاسیم نیاز داریم، ‌اظهار کرد: با توجه به اهمیت بخش کشاورزی در ایران، باید از کودهای سالم استفاده شود که کودهای پتاسیم‌دار نیز در دسته‌بندی کودهای سالم قرار دارند.

برنا همچنین با بیان این‌که در حال حاضر سه معدن پتاسیم در کشور وجود دارد که دو معدن فعال هستند، گفت: در این رابطه برنامه‌هایی در زمینه اکتشاف، استخراج و فرآوری در دریاچه کویر قم و پلایای ترود در دست انجام است اما برای این‌که از واردات این ماده معدنی بی‌نیاز شویم، باید توسعه این معادن و صنایع مربوط به آن‌را در اولویت قرار دهیم.

وی خاطرنشان کرد: اردن، چین، آمریکا و بولیوی از جمله کشورهای دارای ذخایر پتاسیم در جهان هستند.

 

دیدگاه های این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پشتیبانی سایت

سلام 👋

می‌تونید از طریق پیام در واتس‌اپ در اسرع وقت به پاسخ پرسشتان برسید. باتشکر از برقراری تماس با ما

شروع چت در واتس اپ
(پیام رسان ایتا)