هرم درآمدی در ۳۱ استان
1397/09/11
1779
بر اساس گزارش مرکز آمار، میتوان وزن دهکهای مختلف درآمدی در استانهای کشور را ردیابی کرد. معیار چنین محاسبهای، ضریب اهمیت خوراکیها و آشامیدنیها در سبد مصرفی خانوارهای استانها است. هر چه ضریب اهمیت خوراکیها بزرگتر باشد، نشان از وفور دهکهای پایین درآمدی در آن استان است و هر چه ضریب اهمیت غیرخوراکیها کمتر باشد، سهم خانوارهای دهکهای بالا در آن استان بیشتر است. بر این اساس سهم دهکهای بالای درآمدی در استان تهران و سهم دهکهای پایین درآمدی در استان سیستان و بلوچستان بیشتر بوده است.
سبد مصرفی خانوارها در استانهای مختلف
مرکز آمار تورم آبان را به تفکیک استانهای کشور اعلام کرد. نکته جالبی که میتوان از گزارش مرکز آمار استخراج کرد، سبد مصرفی خانوارها در استانهای مختلف است. بهطور معمول هر چه خانوارها درآمد کمتری داشته باشند، سبد مصرفی آنها به سمت کالاهای خوراکی و آشامیدنی سنگینی میکند؛ برعکس هر چه خانوارها متعلق به دهکهای بالای درآمدی باشند سهم کالاهای غیرخوراکی و خدمات در سبد مصرفی خانوار بیشتر خواهد بود. در گزارش مرکز آمار در مورد تورم استانهای گوناگون، ضریب اهمیت کالاهای خوراکی و غیرخوراکی نیز مشخص شده که میتواند نشان دهد وضعیت درآمد خانوارها در کدام استانها مطلوبتر و در کدام استانها، ضعیفتر است. برای کل خانوارهای کشور، ضریب اهمیت خوراکیها و آشامیدنیها در سبد مصرفی ۲/ ۲۷ درصد است و بقیه سبد متعلق به کالاهای غیرخوراکی و خدمات است. اما در استانهای کشور ضریب اهمیت خوراکیها متفاوت است، کمترین ضریب اهمیت خوراکیها در سبد مصرفی استان تهران گزارش شده است. ضریب اهمیت خوراکیها برای اهالی این استان ۱۹ درصد بوده که ۸ درصد کمتر از میانگین کشور است. مطابق دادههای مرکز آمار، ضریب اهمیت خوراکیها برای دهک نهم درآمدی ۲۴ درصد و برای دهک دهم، ۱۷ درصد است. در نتیجه سهم خانوارهای دهکهای نهم و دهم درآمدی در استان تهران بیشتر از سایر استانهای کشور است. در مقابل ضریب اهمیت خوراکیها در استان سیستان و بلوچستان از سایر استانهای کشور بیشتر است. در این استان، سهم خوراکیها در سبد مصرفی خانوارها ۲/ ۴۳ درصد بوده که ۱۶ درصد از میانگین کشور بزرگتر است. در واقع دراستان سیستان و بلوچستان سهم خانوارهای دهک اول درآمدی(ضعیفترین قشر درآمدی) بیش از سایر استانها است؛ چرا که سهم خوراکیها در سبد مصرفی دهک اول درآمدی نیز ۴۳ درصد بوده است. در درهکهای میانی درآمدی، سهم خوراکیها از سبد مصرفی خانوارها بین ۳۰ تا ۳۶ درصد گزارش شده است. استانهای نسبتا زیادی در این طیف قرار میگیرند؛ بر اساس جدول ارائه شده در این گزارش، غالب استانهای کشور در تطابق بیشتری با دهکهای چهارم، پنجم و ششم درآمدی قرار دارند. چرا که الگوی مصرف خانوارهای این استانها با دهکهای چهارم، پنجم و ششم درآمدی قرابت بیشتری داشته است. در حقیقت از ۳۱ استان کشور، ۲۰ استان در این دسته قرار میگیرند.
مطابق این بررسی، استانهای کمتر برخوردار، چون کردستان، چهارمحال و بختیاری و کهکیلویه و بویراحمد قرابت آماری بیشتری با دهک چهارم درآمدی دارند. نکته جالب شکافی است که در دهکهای پایین وجود دارد. سهم کالاهای خوراکی در هیچ استانی نزدیک به دهک دوم و سوم درآمدی نبوده است. از اینرو یک شکاف بین استان سیستان و بلوچستان و دیگر استانها قابل مشاهده است. به تعبیری در هیچ استانی شدت فراوانی دهکهای اول و دوم و سوم درآمدی به اندازه استان سیستان و بلوچستان نبوده است. در بین استانهای پرجمعیت کشور، بدترین وضعیت متعلق به استان خراسان رضوی است. سهم خوراکیها در سبدمصرفی خانوارهای این استان، بیشترین قرابت را با دهک پنجم درآمدی داشته است. یعنی بهطور میانگین بیشتر اهالی این استان را باید در زمره قشر متوسط درآمدی قرار داد. اما وضعیت در دیگر استانهای بزرگ همچون اصفهان، آذربایجان شرقی، البرز و فارس به گونه دیگری رقم خورده است. در این استانها، فراوانی دهکهای بالای درآمدی پررنگتر بوده و باعث شده که سهم خوراکیها در سبد مصرفی خانوارها به دهکهای هفتم، هشتم و نهم درآمدی نزدیکتر باشد.
دستهبندی تورم ماهانه
در ماه گذشته، شاخص کل برای خانوارهای کشور به عدد ۸/ ۱۴۷ واحد رسید که رشد ۶/ ۲ درصدی را نسبت به ماه قبل آن نشان میداد. در بین استانهای کشور، کمترین تورم ماهانه در اختیار استان همدان است. شاخص قیمت مصرفکننده کل خانوارهای این استان در ماه گذشته، ۴/ ۱ درصد رشد کرده است. اگر بخواهیم استانهای کشور را از نظر تورمی در میانه پاییز تقسیم کنیم، در بین ۳۱ استان کشور، تنها ۵ استان تورم ماهانه زیر ۲ درصد را تجربه کردهاند. استانهای گیلان، مازندران، خوزستان و قزوین نیز در این دسته قرار میگیرند. اما بیشترین فراوانی در بازه ۲ تا ۳ درصد وجود دارد. در واقع اغلب استانهای کشور در ماه گذشته تورم ماهانه بین ۲ تا ۳ درصد را پشت سر گذاشتهاند. در دسته تورم ماهانه بیش از ۳ درصد نیز نام ۸ استان به چشم میخورد. نام استانهای این بازه شامل زنجان، خراسان جنوبی، یزد، اردبیل، خراسان شمالی، کردستان، کهکیلویه و بویراحمد و آذربایجان شرقیاست. بدترین وضعیت در استانهای کهکیلویه و آذربایجان شرقی گزارش شده که نرخ تورم ماهانه آنها را به ترتیب ۴ و ۳/ ۴ درصد نشان میدهد. آنچه در استان آذربایجان شرقی موجب تشدید قیمتها شده، در گروه خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات قرار دارد؛ چرا که تورم شاخص مصرفکننده خوراکیها در این استان، ۸/ ۴ درصد رشد ماهانه را در آبان ثبت کرده است؛ در حالی که کالاهای غیرخوراکی تورم ماهانه ۴ درصدی را پشت سر گذاشتند.
در زمینه تورم نقطهای که نشان دهنده تغییرات شاخص قیمت در آبان سال جاری نسبت به آبان سال قبل است، وضعیت در استانهای کمتربرخوردار سختتر بوده است. در واقع اهالی استانهای کمتر برخوردار تورم بالاتری را در طول یک سال گذشته نسبت به سایر استانهای کشور تجربه کردهاند. با اینکه تورم نقطه به نقطه کل کشور در ماه گذشته، ۹/ ۳۴ درصد گزارش شده است، تورم نقطهای در استانهای سیستان و بلوچستان، کردستان، چهارمحال و بختیاری، لرستان، ایلام و خراسان شمالی بیشتر از ۴۰ درصد گزارش شده است. همچنین کمترین افزایش قیمتها را در طول یک سال اخیر، اهالی استانهای کرمان و قم تجربه کردهاند. این ۲ استان، تنها استانهایی هستند که تورم نقطهای آنها زیر ۳۰ درصد باقی مانده است. همچنین تورم نقطهای در استان تهران در آبان ماه، بالاتر از میانگین کشوری و ۳۷ درصد گزارش شده است.
برچسب ها :
ماشین سازی هادی
machinery hadi
industrial
پودر های معدنی
میکرونیزه
آسیاب گوگرد
صنعتی
صنعت ایران
ماشین سازی در ایران
آسیاب ریموند
آسیاب گوگرد صنعتی
خط آهک هیدراته
gcc
pcc
خط خردایش
خط جیگ آبی
برج پاشش
خط تولید گچ
سیستم انتقال مواد
الواتور های تسمه ای
زنجیری
مارپیچ
نوار حلزونی
نوار نقاله
فن سانترفیوژ
گواهی بالانس
کیسه پر کن
توزین مکانیکی
دیجیتال
تلرانس
غبارگیر خشک
bag filter
بگ فیلتر
خیس
غبارگیر آبی
برج پاشش
تاییدیه محیط زیست
سیکلون
ذرات
غبار
آلودگی
محیط زیست
فیدر
سرتاسی
لغزشی
روتاری والو
تغذیه
خط بالمیل
سپراتور
raymond
کلوخه
پودر
بسته بندی
غربال
اتوماتیک
متضمن
منظم
روغن و برق
کانی
بنتونیت
باریت
جیلسونایت
گیلسونایت
سلیگافلور
الوژیت
منگنز
هماتیت
مگنت
هایدنس
کربنات
لایمستون
hopper
fan raymond
cyclone
bag filter
screw
bucket elevator
bag packing division
connection pipe
چینی
گارانتی
جیگ
jigging
مکانیزم
جدایش
نوسان
باردهی
نحوه تخلیه
سرریز
ته ریز
کارایی
عملیات
کنترل سیستم
سرند
نگهداری
ماده معدنی
مخزن
hutch
نوسان
مکانیزم
پیستون
دیافراگم
هوای فشرده
حرکت موجی
تنظیم جریان
خوراک دهی
bendelari
کانی سنگین
عیارسازی
رسوبات آبرفتی
آسیاب آهک
lime mill
پخت آهک
روش سنتی
کوره های ابرهات
فرهاکس
دوار
هیدراته
هیدراتور
گرمازا
سپراتور
هوایی
آسیاب مرتز
دوار
پیش گرمکن
بسترسیال
گاز
مایع
جامد
فن
fan فن
سانترفیوژ
دینامیک
سیال
بی صدا بودن
silent
تهویه مطبوع
سطح مقطع
توزیع هوا
پاسکال
دبی
یاتاقان
sn
واسکازین
غبارگیر خشک
صنایع
کاشی
چینی
سیمان
فولاد
هودها
غبارخیز
شناور
سیال
فشار منفی
محفظه اصلی
اتاق کثیف
الیاف
تمیزکاری
شیر های برقی
ونتوری
موج ضربه
اگزوز
مایعات
پاک کننده
راندمان
جداسازی
رطوبت زن
اسکرابر
scrubber
سیکلون
cyclone
کم اصطحلاک ترین
متحرک سازی
هلیکال
سپراتور
کلاسیفایر
separator
دانه بندی
آلپین
سیکل هوایی
handling
نوار نقاله
belt conveyors
لاستیکی
زنجیری
رولیکی
الواتور
elvator
پودر های دانه ایی
کلوخه ای
لوله ای
مارپیچ
فیدر
feeder
خط خردایش
تغذیه کل
استهلاک
سرتاسی
روتاری والو
شاتونی
نواری
تغذیه
ویبراتور
vibrator
موتوژن
سیلو
هاپر
مخزن
تخلیه روانتر
آستری
لاینر
پیچ
جامبوپرکن
fill jumbo
بیگ بگ
جک
پنوماتیک
سکوی توزیع
موتد
گردوخاک
کیسه پرکن
bag packing division
مکانیکی
دیجیتال
تلرانس
کارخانجات
پودر
معدن
معادن باریت
معادن فلدسپات
معادن بنتونیت
معادن آهک
معادن فیروزه
معادن آهن
تک شیره
دو شیره
چهارشیره
توزین و دسته بندی
اتوماتیک
مکانیزه
ریزش بار
شرکت قند
کم انرژی ترین
استهلاک پایین
سهولت
تعمیر
نگهداری
آسیاب گوگرد
sulfer mill
فضای کم
ظرفیت بالا
گاز اکسیژن
تزریق گاز
سوخت کک
جداره
کشاورزی
تبدیل کلوخه
پودر
دانه بندی
خط خردایش
مس