به گزارش خبرگزاری تسنیم ، فرهاد دژپسند در حاشیه گرامیداشت روز جهانی تعاون و بیست و پنجمین سالگرد تأسیس اتاق تعاون کشور در جمع خبرنگاران افزود: ما یک آمار نقطه به نقطه و یک آمار منتهی به دوازده ماهه داریم و طبق اعلام رئیس سازمان برنامه و بودجه و سخنگوی دولت آمار تورم ماهانه روند کاهشی پیدا کرده است.
وی تصریح کرد: این روند کاهشی نشان میدهد که به سمت مدیریت تورم در حرکت هستیم.
وزیر اقتصاد درباره سهم 6.7 درصدی سهم تعاونیها در اقتصاد کشور گفت: در افزایش سهم تعاونیها دو بحث مطرح است، یک طرف دولت است و طرف دیگر خود تعاونیها هستند.
دژپسند افزود: در دولت، وزارتخانههای تعاون، کار و رفاه اجتماعی و امور اقتصادی و دارایی برنامهها را طوری طراحی میکنند که زمینه برای افزایش سهم تعاونیها فراهم باشد. طرف دیگر خود تعاونیها هستند که باید در بخشهای مختلف وارد شوند تا به این سهم برسند.
* تعاونی ویترین نیست بلکه واقعیت است
فرهاد دژپسند در گرامیداشت روز جهانی تعاون و بیست و پنجمین سالگرد تاسیس اتاق تعاون که در محل همایش های بین المللی صدا و سیما برگزار شد، اظهار داشت: در بحث تعاون، نگاه حداقلی به این بخش داریم و این برخلاف قانون اساسی است، بنابراین باید نگاهمان را تغییر دهیم.
وی افزود: در حال حاضر با پدیده شوم تحریم ظالمانه، نابخردانه و خلاف عرف بین المللی مواجه هستیم و در کنار آن یک پدیده میمون داریم که به بخش تعاون مربوط می شود و آن اهتمام دولت برای واگذاری تصدی های اقتصادی به بخش غیردولتی به خصوص تعاونی هاست و این دو بال، شاهراهی برای تغییر و تحول در نگاه به اقتصاد و تعاونی ها باز می کند.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه یکی از بحث های جدی برای عبور از تحریم افزایش نقش مردم در اقتصاد و شکل گیری اقتصاد مردم بنیان است، اضافه کرد: در این مسیر، اقتصاد مقاومتی با رویکرد مردم بنیان تشکیل می شود و تعاونی ها به این دلیل که شکل انحصاری در ذات خود ندارند باید مورد توجه قرار گیرند.
وی تصریح کرد: در دوران تحریم، دشمن ورود کالای اساسی را با موانع مواجه می کند و در این شرایط، تعاونی ها هستند که می توانند این تهدید را به فرصت تبدیل کنند و برای برون رفت از این شرایط وارد صحنه شوند. دژپسند تاکید کرد: تعاونی ها می توانند به طور مشخص در دو مولفه تامین و توزیع کالاها و همچنین افزایش سهم در اقتصاد، نقش آفرینی کنند.
وی افزود: امروز سهم تعاون در اقتصاد ملی حداکثر 6 تا هفت درصد است که تا هدف گذاری 25 درصدی فاصله زیادی داریم و برای تحقق این هدف، تعاونی ها باید از فرصت های اقتصاد تعاونی به بهترین نحو استفاده کنند.
دژپسند تاکید کرد: امسال ما تلاش داریم شرکت های سودآور را واگذار کنیم؛ علاوه بر آن تجربه ادوار گذشته نشان داده واگذاری به صورت نقد و اقساط چالش برانگیز است و به همین دلیل قرار است واگذاری ها تنها به صورت نقد باشد.
وی با بیان اینکه بنگاه داری یکی دیگر از نقش آفرینی های بخش تعاون در اقتصاد است گفت: واگذاری شرکت ها رویکرد اصلی دولت است و همواره مورد تاکید رهبر انقلاب نیز بوده است. بنابراین اصرار داریم امسال باقیمانده سهم دولت در بنگاه ها را در قالب 18 شرکت بورسی واگذار کنیم و پس از آن نیز واگذاری شرکت های غیربورسی در دستور کار قرار دارند.
دژپسند با بیان اینکه در روش های واگذاری نیز باید بازنگری کنیم، اضافه کرد: روش های واگذاری شامل واگذاری مدیریت، اجاره به شرط تملیک و حتی ترکیب این دو مدل است.
عضو کابینه دولت دوازدهم تصریح کرد: دولت برای تعاونی ها فرش قرمز پهن کرده اما افزایش سهم آنها در اقتصاد کشور منوط به آمادگی بخش تعاون با محوریت اتاق تعاون است.