-->
3دی
اثر تحریم‌های جدید در صنایع فلزی

اثر تحریم‌های جدید در صنایع فلزی


زمان مطالعه : 4 دقیقه

براساس ادعای وزارت خزانه‌داری آمریکا، ۱۷ تحریم جدید علیه صنایع فولاد و آهن ایران اعمال خواهد شد. این اولین بار نبود که ترامپ فلزات ایران را تحریم کرده است؛ هجدهم اردیبهشت ۱۳۹۸ هم ترامپ با صدور فرمانی صنایع آهن، فولاد، آلومینیوم و مس ایران را به مجموعه تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا علیه ایران اضافه کرده است.

استیو منوچین روز جمعه بیستم دی‌ماه در نشستی همراه با وزیر خارجه آمریکا ادعا کرد: «‌۱۷ تحریم جدید علیه صنایع فولاد و آهن ایران اعمال خواهد شد. همچنین هشت نفر از مقام‌های ایرانی را که در حمله اخیر موشکی به پایگاه آمریکا دخالت داشتند تحریم می‌کنیم.»

در این بیانیه همچنین آمده است: «وزارت خزانه‌داری علاوه بر این ۱۷ تولیدکننده فلزات و شرکت‌های معدنی ایران، شبکه‌ای شامل سه نهاد مستقر در چین و سیشل و یک کشتی دخیل در خرید، فروش و انتقال محصولات فلزات ایران را تحت تحریم قرار داد.»

این اولین بار نبود که ترامپ فلزات ایران را تحریم کرده است؛ او تحریم را راهکاری برای اجرای سیاست‌های فشار حداکثری خود علیه ایران می‌داند. قبل از این هجدهم اردیبهشت ۱۳۹۸ بود که ترامپ با صدور فرمانی صنایع آهن، فولاد، آلومینیوم و مس ایران را به مجموعه تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا علیه ایران اضافه کرد.

محمدرضا بهرامن، رئیس خانه معدن ایران در این خصوص عنوان کرد:  پس از پیروزی انقلاب، بخش معدن و صنایع معدنی دچار تغییر و تحولات گسترده‌ای شده است. صنایع مس، آهن و فولاد، سرب و روی و از همه مهم‌تر طلا، همگی در دوران پس از انقلاب اسلامی به نهایت شکوفایی خود رسیده‌اند. اگرچه به دلیل تحریم‌ها یا نبود دانش فنی، کشور با چالش‌هایی در زمینه اکتشاف، استخراج، فرآوری و استحصال ماده نهایی روبه‌رو بوده است؛ اما با تولید دانش، تولید معدنی هم محقق شده است. از این نظر می‌توان بخش فرآوری را نام برد که شاید چرخه تولید در صنایع معدنی را بتوان وامدار این حوزه برشمرد.

رئیس خانه معدن ایران با بیان اینکه ایران در منطقه‌ای واقع شده که کشورهای اطراف آن همچون ترکیه، عربستان و کشورهای حوزه خلیج فارس با توجه به آهنگ رشد و توسعه اقتصادی به منابع معدنی نیاز دارند، گفت: این در حالی است که این کشورها از نظر ذخایر معدنی بسیار فقیر هستند؛ حتی این کشورها در صنایعی همچون فولاد هم سرمایه‌گذاری کرده‌اند اما مواد اولیه آنها وارداتی است؛ بنابراین ایران می‌تواند منبع خوبی برای تأمین نیازهای این کشورها که به سرعت در حال افزایش است، محسوب شود. سید بهادر احرامیان، نایب‌رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران نیز درباره تحریم‌های فلزات ایران توسط آمریکا گفته است: ما باید بیشتر نگران موانع داخلی باشیم تا تحریم‌ها. اثر تحریم‌ها بسته به نوع اعمال آن و نوع همکاری کشورهای طرف قرارداد دامنه متفاوتی خواهد داشت.

به گفته احرامیان هنوز هم کشورهای همسایه و کشورهای منطقه به صنعت فولاد ایران نیاز دارند و چرخه صادرات قطع نخواهد شد. اما ممکن است برخی از این کشورها بخواهند در تراز تجاری خود طوری وانمود کنند که از صنعت فولاد ایران بهره نگرفته‌اند. بازارهای منطقه برای صادرات محصولات نهایی فولاد ایران اهمیت بالایی دارد. همان زمان بهرام شکوری، عضو هیات مدیره خانه معدن ایران هم گفته است: اعمال تحریم روی صنایع معدنی ایران پیش ‌از این توسط آمریکا به اجرا گذاشته شده بود و تحریم‌ها، موضوع تازه‌ای نیست؛ در این شرایط، صنایع معدنی همچنان نقش خود را در صادرات غیرنفتی ایفا می‌کند.

دیدگاه های این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پشتیبانی سایت

سلام 👋

می‌تونید از طریق پیام در واتس‌اپ در اسرع وقت به پاسخ پرسشتان برسید. باتشکر از برقراری تماس با ما

شروع چت در واتس اپ
(پیام رسان ایتا)