-->
1دی
از معدن تا مقصد گردشگری

از معدن تا مقصد گردشگری


زمان مطالعه : 4 دقیقه

کردستان با داشتن ۱۸ نوع ماده معدنی و افزون بر یک میلیارد تن ذخایر معدنی یکی از استان های دارای ظرفیت فراوان در حوزه معادن است.

براساس اعلام آمار اداره کل صمت کردستان، در حال حاضر ۳۸۰ واحد معدنی در استان وجود دارد که ۲۰۹ واحد فعال، ۱۳ واحد در دست تجهیز و ۱۵۴ واحد غیرفعال است.

تعدادی از معادن غیرفعال، قابلیت احیا شدن دارند و تعدادی هم متروکه می شوند و امکان بازگشت آنها به چرخه تولید وجود نخواهد داشت.

عوامل مختلفی مانند کاهش عیار ماده معدنی و توجیه پذیر نبودن استخراج ماده معدنی از لحاظ اقتصادی، آسیب های زیست محیطی و مخالفت های جوامع محلی و کمبود نیروی کار می تواند منجر به متروکه شدن معادن شود.

وقتی معدنی متروکه شود، مکان بلااستفاده‌ای نیست و در بسیاری از کشورهای دنیا آنرا به جاذبه ای گردشگری تبدیل می کنند؛ اینگونه هم محیط زیست حفظ و هم رضایت مردم کسب می شود و علاوه بر این درآمدزایی هم برای معدن‌دار و مردم منطقه به دنبال خواهد داشت.

گردشگری معادن اگرچه جزو شاخه‌های جدیدی از گردشگری در دنیا به شمار می رود اما تاکنون توانسته در کشورهای مختلفی به اجرا درآید و سالانه تعداد زیادی گردشگر را هم جذب کند که از جمله آنها می توان به معدن نمک سالیناس دل اگوا در کلمبیا، معدن کریستال های غول پیکر نایکا در مکزیک و معدن روباز بینگهام کن یون،یوتا در آمریکا اشاره کرد.

در ایران هم معدن نمک کوهدشت کهن در سمنان، معدن سرب و روی انگوران در زنجان و معدن تراتورتن سردارآباد در آذربایجان شرقی جزو معادن دارای جاذبه گردشگری هستند.

دیدگاه های این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پشتیبانی سایت

سلام 👋

می‌تونید از طریق پیام در واتس‌اپ در اسرع وقت به پاسخ پرسشتان برسید. باتشکر از برقراری تماس با ما

شروع چت در واتس اپ
(پیام رسان ایتا)