دست‌انـدازهـای صـادرات فـولاد ایـران

دست‌انـدازهـای صـادرات فـولاد ایـران

دنیای اقتصاد : ارزیابی چالش‌های فعلی صنعت فولاد حاکی از آن است که مسیر توسعه صادرات این صنعت استراتژیک با دست‌اندازهایی مواجه است. به‌‌‌اعتقاد فعالان‌اقتصادی باوجود اعمال تحریم‌های جدید و محدودیت‌ در مبادلات تجاری، فرمول سیاست‌گذاران برای فرآیند صادرات و به تناسب آن بازگشت ارز صادراتی نیازمند اصلاح است.

بیشتر بخوانید
صبر استراتژیک تهران در برجام

صبر استراتژیک تهران در برجام

پوریا فیروز‌نژاد دنیای اقتصاد : نشریه آمریکایی «فارن افرز» در تحلیلی به تشریح چرایی باقی ماندن ایران در برجام پرداخت و پیش‌بینی کرد که تهران «به احتمال زیاد» در سال ۲۰۱۹ نیز به توافق هسته‌ای پایبند خواهد ماند. این مجله تخصصی حوزه روابط بین‌الملل، سه دلیل «صبر استراتژیک تهران در راستای منافع منطقه‌ای»، «تقویت روابط دیپلماتیک و افزایش اعتبار بین‌المللی» و «مسائل اقتصادی و فروش نفت» را دلایل اصلی مقامات جمهوری اسلامی برای ماندن در برجام توصیف کرده است. «فارن افرز» در توضیح دلیل اول نوشته است: «برخلاف تصور کاخ‌سفید، ترامپ با خارج ساختن آمریکا از توافق هسته‌ای کاری کرده ‌است که جامعه جهانی و به‌ویژه اروپا بخش عمده‌ای از توجه خود را روی حفظ توافق هسته‌ای متمرکز کنند و این در شرایطی است که در طول این مدت، ایران به توسعه و ساخت موشک‌های خود بدون نیاز به هر گونه تواقفی ادامه داده است.» به نوشته فارن افرز، در صورتی که ایران از برجام خارج شود، توجه اروپا بر موضوعات منطقه‌ای افزایش خواهد یافت و بنابراین ماندن در توافق یک روش جایگزین و جذاب برای تهران است. این نشریه همچنین در بخش دیگری از تحلیل خود آورده که ایران با ماندن در برجام، روابط دیپلماتیک خود را نیز تقویت و تلاش کرده است تا اعتبار ایران در عرصه جهانی را بهبود بخشد.

بیشتر بخوانید
ستاره های داستان در آسمان معدن درخشیدند/ جشنواره داستان آهن کار بزرگی بود/ داستان آهن نگاه ویژه ای به زندگی کارگری داشت

ستاره های داستان در آسمان معدن درخشیدند/ جشنواره داستان آهن کار بزرگی بود/ داستان آهن نگاه ویژه ای به زندگی کارگری داشت

پایگاه خبری معدن نیوز - شرکت معدنی و صنعتی گل گهر در راستای اقدامات متنوع فرهنگی، هنری و اجتماعی که هر ساله انجام می دهد جشنواره سراسری داستان آهن را در دستور کار خود قرار داد.

بیشتر بخوانید
مدل نجات بانک‌های بحرانی

مدل نجات بانک‌های بحرانی

دنیای اقتصاد : آیا در شرایط متزلزل‌شدن بنیان‌های مالی، سیاست‌گذار می‌تواند به نحوی در نظام مالی دخالت کند که هم زیان سپرده‌‌گذاران جبران شود و هم اقتصاد از تبعات این مداخله زیان چندانی نبیند؟ تجربه مداخله حاکمیت در زدودن سایه هراس از نظام بانکی کشور نشان می‌دهد که در چنین شرایطی انتخاب سیاست‌گذار پرداخت مستقیم به سپرده‌گذاران است. راه‌حلی که از زاویه دید اقتصاددانان، با وجود جبران بخشی از زیان سپرده‌گذاران، تبعات منفی فراوانی برای اقتصاد به همراه خواهد داشت. این در حالی است که سیاست‌گذاران آمریکایی در اوج بحران مالی سال ۲۰۰۸ از راه‌حل دیگری برای ثبات‌بخشی به نظام مالی استفاده کردند. در این راه‌حل که محور اتکای آن بر ابزاری به نام‌ «سهام ترجیحی» قرار داشت، وزارت خزانه‌داری آمریکا بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه به نظام بانکی این کشور تزریق کرد. راه‌حلی که حداقل سه مزیت در مقایسه با پرداخت مستقیم به سپرده‌گذاران داشت. مراجعه تعداد کمتری از سپرده‌گذاران به بانک‌ها برای دریافت سپرده‌های خود به واسطه اطمینان از استحکام نظام مالی، کم‌شدن ریسک فعالیت نظام بانکی و متعهد شدن بانک‌ها به بازپرداخت تعهداتشان در قبال صرف منابع عمومی برای تقویت استحکام مالی؛ راه‌حلی که در نهایت هم صنعت بانکداری آمریکا را نجات داد و هم پاسخگوی هراس سپرده‌گذاران بود.

بیشتر بخوانید
قیمت خودرو در حاشیه بازار

قیمت خودرو در حاشیه بازار

دنیای اقتصاد : وزارت صنعت، معدن و تجارت پس از سه ماه کشمکش و بررسی، بالاخره سیاست کلی قیمت‌گذاری خودروهای داخلی را با محوریت «آزادسازی» اعلام کرد. بنابر اعلام عباس تابش، رئیس سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، خودروسازان مجاز هستند قیمت محصولات پرتقاضای (زیر ۴۵ میلیون تومان) خود را که با موعد تحویل ابتدای شهریور تا انتهای دی‌ماه امسال پیش‌فروش کرده‌اند، ۳۰ درصد بالا ببرند. این در حالی است که خودروهای با موعد تحویل قبل از شهریور امسال، مشمول به‌روز‌رسانی نشده و خودروسازان باید آنها را با قیمت‌های قبلی تحویل دهند. محور اصلی بسته قیمتی وزارت صمت برای بازار خودرو اما اعمال سیاست آزادسازی است که از ابتدای بهمن امسال اجرا خواهد شد. قرار بر این است که قیمت خودروهای پر تقاضا از ابتدای بهمن امسال مطابق با فرمول «حاشیه بازار» تعیین شود. طبق این فرمول، خودروسازان می‌توانند از ۱۰ روز دیگر محصولات موردنظر را تا ۵ درصد زیر نرخ بازار، قیمت‌گذاری و تعهدات و پیش‌فروش‌های ابتدای بهمن به بعد را با قیمت‌های جدید انجام دهند. با توجه به آنکه وزارت صمت پیش‌تر قیمت خودروهای بالای ۴۵ میلیون تومان را آزاد اعلام کرده، اجرای تصمیم جدید این وزارتخانه به معنای تکمیل پازل قیمت‌گذاری در «حاشیه بازار» خواهد بود.

بیشتر بخوانید
بازار فولاد و سنگ آهن در انتظار روزهای خوش

بازار فولاد و سنگ آهن در انتظار روزهای خوش

پایگاه خبری معدن نیوز - بازار سنگ آهن و فولاد پس از تصویب کمیسیون ملی توسعه و اصلاحات چین (NDRC) درخصوص پروژه 860 میلیارد یوآنی ریل شهری و همچنین کاهش ذخایر سپرده بانک خلق چین (PBOC) در جمعه گذشته که باعث شد تا وام بیشتری در دسترس باشد، امیدوار کننده شده است.

بیشتر بخوانید
قدرت زایش پس‌انداز ایرانی

قدرت زایش پس‌انداز ایرانی

دنیای اقتصاد : با فرض اینکه ایران، امارات، عراق، عربستان و ترکیه مسیر اقتصاد خود را از سال ۱۹۷۸ و از یک نقطه آغاز کرده باشند، اقتصاد ایران طی چهار دهه اخیر عملکرد ضعیف‌تری از نظر رشد اقتصادی در مقایسه با رقبای منطقه‌ای خود بر جای گذاشته است. نکته جالب توجه این است که طی این بازه زمانی میزان سرمایه‌گذاری در ایران همتراز با چهارکشور همسایه خود بوده است؛ اما این سرمایه‌گذاری نتوانسته است زایش اقتصادی چندانی در مقایسه با کشورهای همسایه برای ایران به‌دنبال‌ داشته باشد.

بیشتر بخوانید
مدل انتقال پول نفت از هند

مدل انتقال پول نفت از هند

کامران کرمی دنیای اقتصاد : خبرنگار «دنیای اقتصاد» کسب اطلاع کرده است در اولین روز سفر محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران به هند دو طرف به چارچوب اولیه انتقال پول نفت از هند به ایران دست یافتند. براساس این چارچوب یکی از بانک‌های ایرانی در هند شعبه‌ای تاسیس کرده و با همکاری یک بانک هندی زمینه تسهیل تجارت و انتقال پول را انجام خواهد داد. گفته می‌شود منابع حاصل از فروش نفت ایران به هند در دو قالب تسویه می‌شود. در قالب اول هند ۵۰ درصد از ارزش نفت خریداری‌شده را به صورت روپیه تسویه می‌کند. ۵۰ درصد باقی‌مانده را نیز ایران از هند کالا و خدمات وارد خواهد کرد. هرچند هنوز فهرست کالاها و خدماتی که قابل تجارت است از سوی دو کشور نهایی نشده است. احتمالا دو طرف طی روزهای آینده به چارچوبی در مورد آن دست خواهند یافت. در کنار بحث انتقال پول و فروش نفت، تسریع سرمایه‌گذاری و توسعه بندر چابهار نیز از اهداف سفر ظریف به هند است. هند برای راه‌اندازی سریع‌تر صنایع در چابهار درخواست خرید گاز با قیمت ارزان‌تر از ایران را دارد. در پاسخ ظریف نیز تاکید کرد: «ما برای گفت‌وگو با هند آمادگی داریم تا آنها بتوانند سرمایه‌گذاری در این منطقه را از جمله در حوزه پتروشیمی آغاز کنند. اما من نمی‌توانم جلوی رسانه‌ها مذاکره کنم.»

بیشتر بخوانید
ترفند تازه نوسان‌گیران ارز

ترفند تازه نوسان‌گیران ارز

دنیای اقتصاد : در سومین روز هفته، دلار پس از ۱۲ روز حبس از کانال ۱۰ هزار تومانی خارج شد و سکه تمام بهار آزادی نیز توانست پیشروی خود را در کانال ۳ میلیون و ۷۰۰هزار تومان پیشروی کند. روز دوشنبه، شاخص ارزی ۲۴۰ تومان افزایش را تجربه کرد و به بهای ۱۱ هزار تومانی رسید. ورود دلار به کانال ۱۱ هزار تومانی در شرایطی صورت گرفت که بهای این ارز برای ۱۲ روز متوالی نه از مرز ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان پایین‌تر رفته بود و نه کشش عبور از مرز ۱۱ هزار تومانی را از خود نشان داده بود. در روزی که دلار از کانال ۱۰ هزار تومانی خارج شد، سکه تمام بهار آزادی نیز ۷۰ هزار تومان افزایش را به ثبت رساند و به قیمت ۳ میلیون و ۷۶۰ هزار تومان رسید. سکه دو روز پیش ۳۰ هزار تومان رشد را تجربه کرده بود و به قیمت ۳ میلیون و ۶۹۰ هزار تومان رسیده بود.

بیشتر بخوانید
واردات مشروط لیست ممنوعه

واردات مشروط لیست ممنوعه

دنیای اقتصاد : دنیای اقتصاد: متولیان دولتی وضعیت کالاهای ممنوعه واردات را در دو مصوبه جدید مشخص کردند. در مصوبه اول امکان انتقال کالاهای مشمول اولویت گروه چهارم که تیر ماه امسال ورود آنها ممنوع شد، با مجوز ثبت‌سفارش از قبل، به مناطق آزاد و ویژه اقتصادی فراهم شده است. از سوی دیگر، با تصویب‌نامه هیات‌وزیران وضعیت خودروهای رسوبی نیز تعیین‌تکلیف شد؛ به‌طوری‌که ثبت‌سفارش برای واردات خودروهای سواری (بدون رعایت سال ساخت) که دارای قبض انبار اماکن گمرکی، مناطق آزاد یا ویژه اقتصادی است، از محل ارز متقاضی و اظهار منشأ ارز، بلامانع است.

بیشتر بخوانید
سپر دفاعی شوک‌های اقتصادی

سپر دفاعی شوک‌های اقتصادی

دنیای اقتصاد : چه بودجه‌ای می‌تواند در دل چرخه‌های مثبت و منفی تجاری، نقش تعدیل‌کننده و چه بودجه‌ای می‌تواند نقش مخرب داشته باشد؟ این سوال در فصل بودجه مهم و قابل تامل است. بر مبنای تئوری‌های اقتصادی، بودجه‌ای که عکس موج اقتصاد حرکت کند؛ یعنی در دوره‌های رونق انقباضی و در دوره‌های رکود انبساطی عمل کند، نقش سازنده دارد. در طرف مقابل، بودجه‌ای که موافق موج رونق یا رکود اقتصادی باشد نوسانات را تشدید می‌کند و نقش مخرب دارد. به عنوان مثال اگر اقتصاد رکودی باشد؛ اما دولت بودجه انقباضی طراحی کند، نقش تعدیل‌کننده بودجه از بین می‌رود و اثر رفاهی آن در دوره تنگنا منعکس نمی‌شود. به همین دلیل از دهه‌ها قبل دولت‌ها همواره به‌دنبال یافتن نسخه‌هایی بودند که نقش موافق چرخه‌ای بودجه را به نقش مخالف چرخه‌ای تبدیل کنند. بررسی تجربه جهانی نشان می‌دهد عمده کشورها نقش تعدیل‌کننده بودجه را از طریق ابزاری مانند «تراز زیرخط»، «اصلاح ساختاری بودجه و تنوع بخشی به سمت درآمدها»، «مهار شوک‌های اقتصادی» و «تقویت کشش‌پذیری مخارج به‌ویژه مخارج جاری» تقویت کرده‌اند. در اقتصاد ایران به‌واسطه اتکا به درآمدهای نفتی، در دهه‌های اخیر هر دو عامل «رونق» و «کسری بودجه» تابعی از درآمدهای نفتی بوده و سیاست مالی موافق چرخه‌های تجاری بوده است.

بیشتر بخوانید

درباره ما

شرکت ماشین سازی هادی با مدیریت مهندس حمیدی در سال 1362 فعالیت خود را در زمینه طراحی، ساخت و نصب ماشین آلات صنعتی، پودرهای معدنی و میکرونیزه در محدوده ی خاک های سیلیکاتی و غیرسیلیکاتی آغاز نموده و اکنون پس از گذشت سه دهه فعالیت، خرسند است که توانسته کمک های شایانی به صنعت ایران در افزایش بهره وری و کارایی داشته باشد

عضویت در خبرنامه