زغالسنگ، نقش بسیار قابل توجهی در تولید انرژی جهان ایفا میکند. نیاز به زغالسنگ، هر روز بیشتر از دیروز احساس میشود و میزان زیادی از برق تولید شده در جهان به زغالسنگ وابسته است. در واقع، نیروگاههای تولید برق برای ادامهی کار خود شدیداً به زغالسنگ نیاز دارند. علیرغم وجود ذخایر عظیم زغالسنگ در سرتاسر جهان، به نظر میرسد این میزان کافی نباشد. علاوه بر این، صدماتی که در پی استخراج زغالسنگ بر پیکرهی محیط زیست وارد میشود نیز بایستی جدی گرفته شود و اقدامات مورد نیاز در این زمینه صورت گیرد. دولتها بایستی روشهای نوآورانه برای استخراج زغالسنگ ابداع کنند تا علاوه بر بهرهوری بالا، کمترین صدمات بر محیط پیرامون وارد شود. سیاستگذاران دنیا باید راهحلهایی مفید برای آیندهی صنعت استخراج زغالسنگ بیاندیشند تا مقابله با چالشهای پیش رو در این زمینه، آسان شود.
در این مقاله در ماشین سازی هادی به بهترین معادن در جهان میپردازیم:
1- چین
می دانیم که ، چین طی سه دههی گذشته، بزرگترین تولیدکنندهی زغالسنگ جهان بوده است. چین در سال ۲۰۱۳ موفق به تولید ۳٫۷ میلیارد تن زغالسنگ شد که تقریباً ۴۷٪ از کل زغالسنگ تولید شده در جهان است. این کشور بیش از نصف زغالسنگ تولید شده در کل جهان را نیز مصرف میکند. بر اساس اطلاعات به دست آمده در دسامبر ۲۰۱۲، چین با ۱۱۴٫۵ میلیارد تن، سومین ذخایر بزرگ زغالسنگ جهان را در اختیار دارد. گفته میشود که چین، نیمی از زغالسنگ خود را برای تأمین انرژی مصرف میکند. تقریباً ۸۰٪ از برق چین وابسته به زغالسنگ است.
2-هند
هند با تولید ۶۰۵ میلیون تن زغالسنگ در سال، توانست رتبهی سوم برترین تولیدکنندگان زغالسنگ جهان را از آن خود کند. هند همچنین با مصرف ۸٪ از کل زغالسنگ تولیدی در جهان، سومین مصرفکنندهی بزرگ زغالسنگ دنیا نیز محسوب میشود. لازم به ذکر است که هند پس از چین و ژاپن، سومین واردکنندهی بزرگ زغالسنگ جهان نیز به شمار میرود. این کشور سالیانه ۱۶۰ میلیون تن زغالسنگ وارد میکند. تقریباً سه چهارم از برق تولیدی در هند وابسته به زغالسنگ است. طبق آماری که در سال ۲۰۱۳ به دست آمد، میزان ذخایر زغالسنگ هند ۶۰٫۶ میلیارد تن است که بار دیگر این کشور را در رتبهی سوم جهان به لحاظ ذخایر زغالسنگ قرار میدهد.
3-اندونزی
اندونزی با تولید ۳۸۶ میلیون تن زغالسنگ، پنجمین تولیدکنندهی بزرگ زغالسنگ در جهان محسوب میشود. اندونزی و استرالیا در زمینهی تولید زغالسنگ، پا به پای یکدیگر حرکت میکردند. در سال ۲۰۱۱، اندونزی توانست در زمینهی تولید زغالسنگ از استرالیا پیشی بگیرد اما اکنون شرایط برعکس است. ۴۴٪ از برق اندونزی توسط زغالسنگ تولید میشود. طبق اطلاعاتی که در سال ۲۰۱۲ به دست آمد، اندونزی دارای ۵٫۵ میلیارد تن ذخایر زغالسنگ است.
4-روسیه
روسیه ششمین تولیدکنندهی بزرگ زغالسنگ در جهان است. روسیه در سال ۲۰۱۲، حدوداً ۳۵۴٫۸ میلیون تن زغالسنگ تولید کرد که از این میزان، ۸۰٪ به صورت زغالسنگ بخار و مابقی در قالب کک بود. زغالسنگ بخار، زغالهایی هستند که برای سوختن و تأمین انرژی تهیه میشوند. کک به زغالسنگى گفته میشود كه گازهاى آن گرفته شده و با حرارت زياد و دود كم مىسوزد. روسیه پنجمین مصرفکنندهی بزرگ زغالسنگ در جهان است. این کشور با صادرات ۱۳۴ میلیون تن زغالسنگ در سال ۲۰۱۲، سومین صادرکنندهی بزرگ زغالسنگ دنیا نیز به شمار میرود. روسیه ۱۵۷ میلیارد تن ذخایر زغالسنگ دارد که این کشور را به دومین کشور جهان با بیشترین ذخایر زغالسنگ تبدیل میکند. نیمی از زغالسنگ تولیدی روسیه از معادن روباز به دست میآید.
5- آفریقای جنوبی
آفریقای جنوبی با تولید ۲۶۰ میلیون تن زغالسنگ در سال، در رتبهی هفتم برترین تولیدکنندگان زغالسنگ جهان قرار میگیرد. این کشور در سال ۲۰۱۲، حدوداً ۷۴ میلیون تن زغالسنگ صادر کرد که آن را به ششمین صادرکنندهی بزرگ زغالسنگ دنیا تبدیل میکند. آفریقای جنوبی عمدتاً به اروپا، چین و هند زغالسنگ صادر میکند. گفته میشود تقریباً ۹۰٪ از برق آفریقای جنوبی توسط زغالسنگ تولید میشود. ذخایر زغالسنگ آفریقای جنوبی تا دسامبر ۲۰۱۲، در حدود ۳۰٫۱۵ میلیارد تن برآورد شده است.