-->
مهر
مقاومت سکه در برابر ریزش قیمتی

مقاومت سکه در برابر ریزش قیمتی


زمان مطالعه : 4 دقیقه

بازار سهام

رونق گروه‌های کوچک در بورس

شاخص کل بورس تهران طی معاملات چهارشنبه برای دومین روز متوالی حدود ۸۰۰ واحد عقب‌نشینی کرد و به سطح ۱۶۵ هزار و ۳۵۲ واحد رسید. تنزل بهای سهام نمادهای مهم فلزی و پالایشی، افت ۵/  ۰ درصدی دیروز شاخص بورس را رقم زد. روند بی‌ثبات قیمت‌ها در بازار جهانی باعث شده است تا متقاضیان تمایلی به خرید این دسته سهام نداشته باشند و رخوت بر فضای معاملات حاکم شود. در مقابل نمادهای اصلی بازار گروه‌های کوچک‌تری همچون غذایی‌ها، کانی‌های غیر‌فلزی و قندی‌ها با استقبال سهامداران مواجه شدند. قیمت اغلب این سهم‌های کوچک در محدوده مثبت قرار داشت که باعث سبز شدن شاخص هم‌وزن شد. ارزش معاملات خرد دیروز بازار سهام (با حذف بلوک و اوراق) ۳۱۳ میلیارد تومان بود که در این بین ۵/  ۲۶ میلیارد تومان از سبد سرمایه‌داران حقیقی به پرتفوی فعالان حقوقی انتقال یافت.

11 (1)

 

بازار ارز

رفت و برگشت دلار حول مرز ۱۰ هزار

ساعت ۱۶ دیروز هر دلار آمریکا با افت ۵۰ تومانی به قیمت ۱۰ هزار و ۲۰۰ تومان مبادله شد. با شروع معاملات خیلی زود نرخ دلار وارد کانال ۹ هزار تومانی شد. ریزش ادامه‌دار شاخص ارزی کشور منجر به سرازیر شدن فروشندگان دلار خانگی به بازار شد و فشار را بر بهای ارز افزایش داد. همچنین بانک مرکزی طی بخشنامه‌ای شعب ارزی بانک‌های مختلف در سراسر کشور را مکلف به خرید ارز از هموطنان کرد. از نکات جالب معاملات روز چهارشنبه نرخ فروش پایین‌تر دلالان نسبت به صرافی‌ها بود که باعث شد عده‌ای از خریداران به قصد سودجویی دلارهای خریداری شده خود را با قیمت بالاتر در صرافی‌ها به‌فروش رسانند. همین امر به تشکیل صفوف سنگین فروش جلوی صرافی‌های عامل انجامید. با تداوم این روند دلالان موقعیت خرید به خود گرفتند و دلار بار دیگر به کانال ۱۰ هزار تومانی بازگشت.

11 (2)

 

بازار سکه

مخالف‌خوانی سکه با دلار

هر سکه طرح جدید در ساعت 16 روز چهرشنبه با رشد 40 هزار تومانی به قیمت 3میلیون و 590 هزار تومان مبادله شد. رشد ۱/  ۱ درصدی بهای سکه بر خلاف روند عادی روزهای گذشته بود زیرا این بار کاهش نرخ ارز به افت قیمت سکه ختم نشد. ارزش سکه از کاهش قیمت جهانی طلا نیز تبعیت نکرد که این امر را باید در نوسانات بازار جست‌وجو‌ کرد. دیروز شاخص ارزی کشور به کانال ۹ هزار تومانی سقوط کرد و همزمان با آن قیمت سکه نیز کاهشی شد اما با رسیدن به سطوح مقاومتی دلار به کانال ۱۰ هزار تومانی بازگشت و در ادامه سکه نیز به مدار صعودی بازگشت. با کنترل بازارساز نرخ ارز دوباره افت کرد اما کم بودن فعالیت در بازار سکه نسبت به بازار ارز باعث شد تا قیمت سکه ثابت بماند و الگوی تبعیت از نرخ دلار تکرار نشود.

11 (3)

 

بازار طلای جهانی

فشار شاخص دلار بر فلز زرد

ساعت 16 دیروز هر اونس طلای جهانی با افت 4/  0 درصدی به قیمت 1243 دلار رسید. شاخص دلار در سقف ماهانه به سر می‌برد و فشار را بر قیمت طلا حفظ کرده است. صبح دیروز بازده اسناد خزانه آمریکا روند صعودی را تجربه کرد و از کف سه ماهه فاصله گرفت. در همین راستا حمایت مناسبی از شاخص دلار شد. تردید در مورد صلاحیت نخست وزیر انگلستان نیز به افت پوند انجامید و به رشد شاخص دلار شتاب بخشید. از سمت دیگر اظهارات دونالد ترامپ مبنی بر دخالت وی در آزادسازی مدیر چینی دستگیر شده هوآوی، خوش‌بینی‌ها را در مورد کاهش تنش تجاری بین چین و آمریکا و به تبعیت رشد اقتصاد جهانی افزایش داد. در همین راستا از جذابیت طلا در مقابل بازارهای پر‌ریسک‌تر کاسته شد و با تضعیف سمت تقاضا قیمت فلز زرد مسیر نزولی را طی کرد.

11 (4)

 

بازار اوراق مسکن

خیز تسه‌ها از کف هفتگی

روز چهارشنبه بهای اوراق تسهیلات مسکن اسفند 95 (تسه9512) با رشد 9/  3 درصدی به قیمت 57 هزار و 136 تومان رسید و بیشترین ارزش هفته جاری را ثبت کرد. پس از جهش نرخ ارز در نیمه اول سال، قیمت مسکن نیز به‌طور نجومی افزایش یافت. کاهش ارزش پول ملی نیز قدرت خرید متقاضیان را محدودتر کرد. تعداد معاملات آپارتمان مسکونی شهر تهران در هشت ماه نخست سال جاری به ۱/  ۹۱ هزار واحد مسکونی رسیدکه نسبت به مدت مشابه سال قبل افت ۹/  ۱۹ درصدی را  نشان می‌دهد. در این مدت متوسط قیمت یک متر مربع بنای واحد مسکونی ۸/  ۷۲ میلیون ریال بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱/  ۶۰ درصد افزایش یافته است. با رشد قیمت مسکن سهم خرید اوراق مسکن در خرید آپارتمان کاهش یافته و به تبع آن تقاضا برای این اوراق فروکش کرده است.

11 (5)

 

بازار نفت

صعود نفت با سیگنال موجودی‌ها

هر بشکه نفت خام آمریکا ساعت ۱۶ روز گذشته ضمن ثبت رشد ۳/  ۲ درصدی به قیمت ۷/  ۵۲ دلار معامله شد. نفت برنت نیز با افزایش بها به قیمت ۳/  ۶۱ دلار در بازار جهانی به فروش رسید. افزایش بهای نفت در برآیند عوامل عرضه و تقاضا رقم خورد. پس از خارج شدن میدان اصلی نفت لیبی از مدار تولید، این کشور روز گذشته خبر از کاهش تولید یکی دیگر از میادین نفتی خود به میزان ۷۳ هزار بشکه داد. این خبر با انقباض عرضه به افزایش قیمت نفت منجر شد. از سوی دیگر موسسه نفت آمریکا (API)  سه‌شنبه در گزارش هفتگی خود کاهش حدود ۱۰ میلیون بشکه‌ای موجودی‌های تجاری نفت این کشور را پیش‌بینی و از کانال افزایش تقاضا قیمت نفت را صعودی کرد. اگر اداره انرژی آمریکا این گزارش را تایید کند شتاب رشد بهای طلای سیاه شدت خواهد گرفت.

11 (6)

دیدگاه های این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پشتیبانی سایت

سلام 👋

می‌تونید از طریق پیام در واتس‌اپ در اسرع وقت به پاسخ پرسشتان برسید. باتشکر از برقراری تماس با ما

شروع چت در واتس اپ
(پیام رسان ایتا)